Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Sfaturi pentru siguranța rutieră. Polițiștii din Năvodari învață elevii cum să evite accidentele

ro

19 Oct, 2024 20:51 180 Marime text
În cadrul campaniilor de prevenire a violenței juvenile și a consumului de substanțe interzise, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năvodari, împreună cu cei de la Secției 2 Poliție Rurală Cogealac și cei ai Secției 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, au desfășurat activități educative în școlile din aria lor de competență.

În cadrul acestor acțiuni, elevii au fost informați cu privire la adoptarea unui comportament responsabil atât pe stradă, cât și în viața de zi cu zi. S-a pus un accent deosebit pe siguranța rutieră, importanța traversării corecte a străzilor și evitarea pericolelor asociate circulației pe partea carosabilă. 


Oficial de la IPJ Constanța 

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năvodari, Secției 2 Poliție Rurală Cogealac și cei ai Secției 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu au continuat activitățile pentru prevenirea violenței și a delincvenței juvenile, dar și a consumului de substanțe interzise, în școlile aflate pe raza de competență. 

Totodată, polițiștii le-au vorbit elevilor despre prevenirea accidentelor de circulație și importanța adoptării unui comportament conștient și preventiv.

Astfel, elevii au fost sfătuiți să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi să manifeste prudență atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens, întrucât trebuie să se asiguraţi temeinic.

Circulaţia pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti ar trebui, cu precădere, evitată. Polițiștii i-au îndemnat pe copii să folosească trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, să meargă cât mai aproape de marginea drumului.


Citește și:

Elev de la un liceu din Mangalia strălucește la ECSC 2024. Team România, pe locul 8 la campionat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii