Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia pentru dezvoltarea turismului prin care Guvernul vrea să transforme România

ro

26 Sep, 2024 09:58 296 Marime text
Munte
 
Guvernul României a aprobat miercuri, 25 septembrie 2024, Strategia Națională a României pentru dezvoltarea turismului 2024 - 2025 care are trei direcții fundamentale: să consolideze în continuare România ca destinație turistică bine cunoscută, de talie mondială, pe tot parcursul anului, precum şi ca destinație care îndeplinește standardele UE în ceea ce privește furnizarea de produse și servicii, să prețuiască oamenii, tradiția, locurile, patrimoniul natural și cultural al României și să crească vizibilitatea și reputația României pe piețele internaționale de turism de prim rang.

Obiectivul este ca România să se situeze în fruntea clasamentelor de competitivitate în turism, în virtutea investițiilor strategice în infrastructură, educație, marketing și promovare, care vor duce la dezvoltarea de experiențe unice pentru vizitatorii care călătoresc în România și care o vor face atrăgătoare pentru piețele relevante din Europa și din lume. Turismul își va crește semnificativ contribuția la creșterea și dezvoltarea economică în România și în Europa, prin creșterea cheltuielilor vizitatorilor, se arată în documentul oficial.


Turismul poate contribui în mod semnificativ la îndeplinirea a trei obiective de dezvoltare prioritare: generarea de venituri,  crearea unor locuri de muncă și atragerea unor intrări de valută cu efect pozitiv pentru balanța de plăți națională.

Dezvoltarea turistică poate avea un impact pozitiv în România atât prin reducerea ratei mari a șomajului în rândul tinerilor, cât și prin atenuarea disparităților accentuate între mediul urban și rural cauzate de lipsa unor oportunități economice sau creșterea contribuției turismului în economie.

Rata şomajului în rândul tinerilor în România s-a situat la 22,3% în luna august 2023, o valoare mai mare decât media UE, de 14,0%.21 .Turismul a demonstrat că poate fi un instrument transformaţional, întrucât contribuie la crearea de locuri de muncă și de oportunități economice. La nivel global, o persoană din unsprezece îşi are locul de muncă în domeniul turismului, se mai menționează în document.


Citește și:
ANAT, surprins de declarațiile primarului Constanței, Vergil Chițac



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii