Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiu financiar Aproximativ 57% dintre părinții români au un cont de economii pentru copii

ro

03 Dec, 2021 11:55 1359 Marime text

 
 
Un studiu realizat printre clienții Revolut Junior din România arată că aproximativ 57% dintre părinţii români au un cont separat de economii pentru copii, 61% nu au redus sumele alocate copiilor ca bani de buzunar în timpul pandemiei Covid - 19 şi 50% le-ar acorda copiilor sume suplimentare pentru diverse ocazii speciale, cum ar fi aniversarea.

Printre altele, studiul a scos la iveală câți bani de buzunar sunt dispuși părinții români să le dea copiillor, ce comportamente financiare apreciază aceştia că ar trebui să fie exersate de copii şi de la ce vârstă consideră că ar trebui să aibă acces la un card propriu.
Studiul s-a desfășurat în toate pieţele unde activează Revolut, în perioada octombire 2021. Au răspuns 4.789 de părinţi, dintre care 962 din România.

 „Modul în care familiile îşi administrează banii şi educă adolescenţii şi copiii să se raporteze la bani reprezintă o preocupare personală şi un subiect despre care nu se vorbeşte foarte deschis.

Suntem bucuroşi ca, asigurând anonimatul respondenţilor, să putem arăta care sunt obiceiurile financiare ale familiilor din Europa. Educaţia financiară începe chiar din momentul în care un copil primeşte primii săi bani de cheltuială.

Cu cât discutăm mai deschis despre cum să luăm decizii legate de bani, cu atât copiii vor învăţa mai bine cum să se folosească de resursele lor financiare. Iar cea mai încurajatoare constatare este aceea că părinţii europeni vor să îşi educe copiii şi încep să le explice cum să utilizeze banii devreme, chiar de la 6 ani“, a afirmat Tara Massoudi, Head of Product at Revolut Junior.


Se pare că 54% dintre respondenții români preferă banii lichizi în ceea ce privește banii de buzunar ai copilului.

Și părinții europeni preferă banii lichizi pentru cheltuielile zilnice ale copiilor. Copiii din Spania (62%) şi Germania (61%) folosesc cel mai mult cash, comparativ cu alte ţări incluse în analiză, iar cei din Franţa şi ţările nordice cel mai puţin, cu 47%, respectiv 42%.

„Este un motiv de preocupare faptul că mulţi părinţi preferă să le dea copiilor cash, atât timp cât nu au niciun control asupra modului în care copiii utilizează acele fonduri. Lumea se îndreaptă tot mai mult către renunţarea la banii fizici, iar pandemia a accelerat această tendinţă. Revolut Junior şi alte instrumente digitale de plată ajută familiile şi mai ales pe cei mici să se adapteze la acest trend“, a precizat Tara Massoudi, Head of Product Revolut Junior.


Circa 51% dintre părinții români consideră că educația financiară trebuie începută de la vârste fragede precum 6 -10 ani. La nivel european, doar 49% dintre respondenți sunt de acord cu această gândire.


Se pare că 76% dintre părinții români respondenți își doresc pentru copiii lor să învețe să economisească.
 
Sursă foto: Pixabay

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii