Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de persoane la sfințirea paraclisului și punerea pietrei de temelie a bisericii celei mari de la Mănăstirea Văcăreștii Noi din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

22 Sep, 2024 14:55 1457 Marime text

La mănăstirea Văcăreștii Noi din județul Constanța a avut loc astăzi sfințirea paraclisului și punerea pietrei de temelie a bisericii celei mari. 

La evenimentul ce a adunat sute de oameni au participat alături de un sobor de preoți ÎPS Teodosie, dar și înalți prelați din Grecia. 

De asemenea la eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților locale și județene. 

Arhiepiscopia Tomisului anuța zilele trecute că după șapte ani Brâul Maicii Domnului a revenit în județul Constanța, la mănăstirea Văcăreștii Noi, împreună cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș.

Sfintele Odoare au fost aduse spre cinstire de către Înaltpreasfințitul Părinte Iacovos, Mitropolit de Mytilene (Biserica Ortodoxă a Greciei) și de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Sfintele Odoare vor rămâne spre închinare până luni, 23 septembrie 2024. 

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, în perioada 20 - 23 septembrie, mănăstirea Văcăreștii Noi, din apropierea localității Lumina, sărbătorește 300 de ani de la sfințirea mănăstirii istorice Văcărești (din București), dar și sfințirea paraclisului mănăstirii și punerea pietrei de temelie a bisericii celei mari a așezământului monahal Văcăreștii Noi.



Citește și: 

Brâul Maicii Domnului revine în județul Constanța la mănăstirea Văcăreștii Noi (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii