Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:25 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate instituțiile publice ar putea fi obligate să elaboreze un plan de acțiune în caz de cutremur

ro

02 Oct, 2024 12:24 513 Marime text


La Senat, a fost înregistrată o propunere legislativă pentru modificarea și completarea alineatelor (3) și (5) ale articolului 3 din Legea nr.212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.

Proiectul de lege aflat în dezbatere la Senat vizează modificarea Legii 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, în sensul introducerii unor prevederi ce vizează autoritățile publice. Pentru clădirile de interes și utilitate publică pe care le dețin, instituțiile publice vor trebui să elaboreze și să implementeze un plan de acțiune în caz de cutremur, “care să prevadă proceduri și măsuri în scopul evitării pagubelor prilejuite de producerea unui cutremur față de persoanele aflate în interiorul și proximitatea clădirilor de interes și utilitate publică”, după cum apare în document.

Această obligație va viza toate instituțiile publice, fără să conteze dacă imobilele administrate de ele au sau nu risc seismic.

În plus, reprezentanții instituțiilor publice ce administrează imobile de interes și utilitate publică vor trebui să aducă la cunoștința publicului planul de acțiune în caz de cutremur, prin afișarea acestuia la loc vizibil, prin instruirea personalului angajat, prin afișarea pe site-ul instituției etc. Practic, pe lângă planul de evacuare în caz de incendiu, în clădirile deținute de instituțiile publice va trebui să găsim afișat, după ce măsura va ajunge să se aplice, și planul de acțiune în caz de cutremur.

Proprietarii sau administratorii acestor clădiri vor răspunde “contravențional și civil, după caz, pentru nerealizarea măsurilor de intervenție dispuse prin prezenta lege”, potrivit viitoarei legi.

Inițiatori sunt Darău Ambrozie-Irineu - senator USR; Ghica Cristian - senator USR; Vicol Costel - senator USR; Blaga Daniel-Codruţ - deputat USR; Botez Mihai-Cătălin - deputat USR; Havârneanu Filip - deputat USR; Ilie Victor - deputat USR; Miftode Marius-Andrei - deputat USR; Stoica Diana - deputat USR; Terente Eugen - deputat USR.

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:


Ce înseamnă custodie exclusivă?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii