Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Centrul digital din Mila 23, inaugurat și deschis pentru comunitate în octombrie

ro

12 Sep, 2024 16:18 106 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Pexels
 
  • Centrul de dezvoltare a competenţelor digitale din satul Mila 23, Delta Dunării, inaugurat zilele trecute, la finalul festivalului „Ivan Patzaichin”, îşi va începe activitatea luna viitoare şi va fi deschis atât copiilor, cât şi adulţilor.
     
Centrul de dezvoltare a competenţelor digitale din satul Mila 23, Delta Dunării, inaugurat zilele trecute, la finalul festivalului „Ivan Patzaichin”, îşi va începe activitatea luna viitoare şi va fi deschis atât copiilor, cât şi adulţilor, conform Agerpres.

Directorul executiv al fundaţiei Orange, Ovidiu Ana, a declarat că centrul din satul Mila 23, al doilea după cel realizat anul trecut în Bucureşti, va fi dotat atât cu laptopuri, drone, cât şi cu imprimantă 3D şi ochelari realitate virtuală, astfel încât elevii, cadrele didactice şi adulţii din Deltă vor putea testa noile tehnologii.

„Vom avea formări pentru profesori, adolescenţi şi adulţi. Este un centru în care dăm valoare competenţelor digitale. Învăţăm să lucrăm pe calculator pentru a avea o viaţă mai bună în viitor, nu de dragul de a lucra pe calculator”, a menţionat Ovidiu Ana.


Cursurile pentru adolescenţi vor începe în luna octombrie, iar ulterior vor fi deschise şi cursurile pentru adulţi, formatorii urmând să fie profesori din alte zone ale ţării.

„Vom avea formări care se vor întâmpla fizic, dar vom avea şi o componentă online, pentru a atrage publicul din locurile cele mai îndepărtate din Deltă, pentru că ştim că efortul este şi din partea localnicilor care au costuri destul de ridicate pentru transport. Încercăm să eficientizăm tot acest proces”, a mai spus directorul executiv al fundaţiei Orange.


Pentru profesorii din Delta Dunării care au participat la deschiderea Centrului digital din satul Mila 23, noua unitate este „o poartă către lume”.

„E o poartă către lume, e o deschidere frumoasă. Tabletele (primite în pandemie - n.r.) nu sunt folosite, dar sunt utilizate calculatoarele la orele de TIC, atunci când copiii au o anumită bibliografie, când trebuie să facă referate. Înainte, trebuia să urcăm pe o scară într-o bibliotecă să ne informăm, acum la un click distanţă avem toată informaţia, numai să ne dorim să o obţinem”, a declarat una dintre participantele la deschiderea centrului din satul Mila 23, directoarea Şcolii gimnaziale din comuna Maliuc, Paulina Militaru.


Bugetul alocat pentru realizarea centrului digital din satul Mila 23 este de 40.000 de euro, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Teatrul „Jean Bart” Tulcea deschide Stagiunea 2024-2025 cu premiera „Portugalia”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii