Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat a lovit o jandarmeriță în cap cu o talangă la un protest din București

ro

03 Sep, 2024 10:03 190 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: IJJ Constanța



Ieri, 2 septembrie 2024, în jurul orei 17:00, pe timpul desfăşurării adunării publice de protest, un grup de aproximativ 30 de persoane s-a dispus la limita dispozitivului de garduri, dinspre carosabil (partea cu Guvernul), cu scopul de a-şi exprima nemulţumirile.

Conform comunicatului transmis de Jandarmeria Capitalei, una dintre persoane a rupt dispozitivul de garduri şi a ieşit în carosabil. Jandarmii au încercat să o readucă în zona de desfăşurare, ocazie cu care celelalte persoane au început să pună presiune pe dispozitivul de panouri metalice.

În urma forţării dispozitivului, o jandarmeriţă de la dialog a fost lovită în zona capului cu un obiect contondent (o talangă), fiind condusă ulterior la un echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ulterior, persoana în cauză s-a îndreptat către Muzeul Antipa, moment în care forţele de ordine s-au deplasat către acesta pentru a-l invita la autospecială în vederea stabilirii identităţii.

Persoana a refuzat şi a fost nevoie de folosirea forţei pentru a fi introdus în autospecială.

Bărbatul a fost condus la sediul secţiei de poliţie pentru identificare şi luarea măsurile legale împotriva acestuia.

Menţionăm faptul că adunarea publică de protest este spontană şi nu a fost avizată în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului Bucureşti.

Reiterăm faptul că, Jandarmeria Bucureşti va asigura protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic, civilizat şi legal.
Astfel, facem apel atât la cei prezenţi, cât şi la ceilalţi cetăţeni, să fie responsabili şi îi asigurăm că principalul nostru obiectiv este siguranţa tuturor participanţilor, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Jandarmeria RomânăIntervenție de aproximativ cinci ore a jandarmilor, salvamontiștilor și pompierilor din județul Argeș pentru coborârea unei femei de pe traseul Valea lui Stan
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii