Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un templu masonic, ridicat în sectorul 1 al Capitalei. Construcția e aproape gata

ro

16 Jul, 2024 09:56 436 Marime text

 
  • În zona de nord a Bucureștiului a fost ridicată o clădire impunătoare cu însemnele Masoneriei. Beneficiara investiției este „Asociația Marea Lojă Națională din România”, potrivit informațiilor obiectivului aflat încă în lucru.
     
În zona de nord a Bucureștiului a fost ridicată o clădire impunătoare cu însemnele Masoneriei. Beneficiara investiției este „Asociația Marea Lojă Națională din România”, potrivit informațiilor obiectivului aflat încă în lucru, conform Știri pe Surse.

Clădirea, cu o înălțime de 30 de metri se află pe Bulevardul Expoziției din Sectorul 1 și este considerată „imobil de interes public”.

Cadou de la Guvern pentru Masonerie: teren de 1,5 milioane de euro.

La finalul lunii decembrie 2013, Asociatia Marea loja națională din România, ONG de interes public, a primit de la RAAPPS un teren de 2.500 de metri pătrați cu drept de folosință gratuită pentru 49 de ani, potrivit unei Hotariri de guvern publicată în Monitorul Oficial. Terenul este în București, pe Bd. Expoziției nr. 22-30.

Potrivit HG-ului publicat în Monitorul Oficial, Asociatia Marea loja a primit gratuit terenul pentru a construi o cladire „de interes public”.

„Asociaţia Marea Lojă Naţională din România va construi din resurse proprii, pe acest teren, situat în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei, un centru socio-cultural de interes public, în cadrul căruia vor funcţiona o bibliotecă, săli de lectură, săli de expoziţie, săli de conferinţă, un muzeu, dar şi o serie de alte facilităţi puse la dispoziţia publicului pentru sprijinirea proiectelor educaţionale", preciza la acea dată Marea Lojă Naţională din România.


Asociaţia Marea Lojă Naţională din România are statutul de organizaţie non-guvernamentală de interes public, titulatură pe care a primit-o în 2004, printr-o decizie a Guvernului condus la acea vreme de Adrian Năstase.

Sursă foto: Facebook/Marain Dumitru

Citește și:
Mihaela Velicu, actriță originară din Constanța, se află în juriul preselecțiilor pentru Gala Tânărului Actor - HOP



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii