Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la APM Constanța Rețea de canalizare menajeră, înființată pe strada Răzoarelor din Cernavodă

ro

28 Jun, 2024 15:10 262 Marime text
Strada Razoare, Cernavoda
  • Primăria Cernavodă a solicitat acord de mediu pentru proiectul „Rețea canalizare menajeră strada Răzoarelor/ Valea Voiculeasa”.
  • APM Constanța a transmis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul acestui proiect.
 
Primăria Cernavodă va realiza o rețea de canalizare pe strada Răzoare. Din acest motiv a solicitat de la APM Constanța evaluarea impactului asupra mediului.
 
Ulterior, Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare. Astfel, nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Rețea canalizare menajeră strada Răzoarelor/ Valea Voiculeasa, oraș Cernavodă, județul Constanța”.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din Municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8.00-13.00.  Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 04.07.2024.
 
Investiția propune realizarea rețelei de canalizare menajeră pe strada Răzoarelor și a racordurilor la proprietățile aferente. Precizăm că strada Răzoare are o lungime de 1.629 mp.
 
Obiectivele proiectului sunt:

- îmbunătățirea condițiilor de viață;
- Grad de igienă sporită;
- Protejarea investițiilor aferente drumurilor și construcțiilor;
- Riscuri de îmbolnăvire reduse;
- îmbunătățirea condițiilor de mediu și a catității solului.

De asemenea, se va avea în vedere și protejarea invesțiilor aferente drumurilor și construcțiilor, îmbunătățirea condițiilor de mediu și a calității solului de pe această stradă.
 
Obiectivul principal presupune realizarea de investiții cu scopul de a moderniza și extinde infrastructura fizică Urbană de bază, care influenteaza în mod direct dezvoltarea orașelor din punct de vedere economic, cultural și social, precum și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.
 
Necesitatea investiției rezultă din faptul că locuitorii de pe strada Răzoare din Cernavodă nu deține o rețea de canalizare menajeră pentru evacuarea apelor uzate.
 
Totodată aceasta investiție este necesară pentru a respecta condițiile necesare din punct de vedere igienico-sanitar impuse de Legea 458/2002 HG 101/97. Valoarea investiției este 855.991,99 lei, exclusiv TVA.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Citește și:
 
Primăria Cernavodă înființează mai multe rețele de canalizare în oraș

 
Primăria Cernavodă, județul Constanța, face o investiție de aproximativ 100.000 de lei pentru spațiile de recreere (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii