Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța investește peste 1,6 milioane de lei în dezvoltarea competențelor digitale ale studenților și personalului (DOCUMENT)

ro

18 Oct, 2024 11:05 153 Marime text
Universitatea „Ovidius” Constanța. Foto: ZIUA de Constanța

Universitatea „Ovidius” Constanța anunță organizarea unei licitații în data de 28 octombrie 2024, în care va atribui contractul servicii de organizare și formare profesională constând într-un pachet de competențe cyber, competențe digitale de bază și avansate pentru studenți, competențe digitale de bază și avansate pentru personal”.
 
Costul estimat al achiziției este de 1.662.789,86 de lei, echivalent cu peste 330.000 de euro.
 
Durata contractului este de 12 luni, dar nu mai târziu de 31 mai 2026.
 
Citeriul de atribuire utilizat va fi cel mai bun raport calitate-preț.
 
Printre persoanele care dețin funcții de decizie în cadrul autorității în ceea ce privește organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu – rector; prof. univ. dr. Elena Condrea – prorector; conf. univ. dr. Raluca Andreea Trandafir – prorector; conf. univ. dr. Alexandru Bobe – prorector/director proiect/președinte cu drept de vot în Comisia de evaluare a ofertelor etc.
 
Contextul realizării acestei achiziții de servicii
 
La nivelul Universității „Ovidius” Constanța se implementează proiectul „EDUOC – Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius Constanța”, în cadrul apelului „Granturi pentru digitalizarea universităților” din Componenta 15-Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Reforma 5: Adoptarea unui cadru legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 16: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului. Utilizarea tehnologiei digitale reprezintă o abordare strategică prin care se dobândesc și se dezvoltă abilități de utilizare a acesteia în viața profesională actuală sau viitoare.
 
Beneficiul major, direct, al autorității contractante este reprezentat de instruirea grupului țintă prin și pentru utilizarea celor 5 laboratoare în care vor fi realizate activitățile suport pentru formarea competențelor digitale ale membrilor comunității academice din cadrul UOC. Este vorba despre:
  • Cursul de competențe cyber
  • Cursul de competențe digitale avansate generale pentru studenți
  • Cursul de competențe digitale avansate specifice pentru studenți
  • Cursul de competențe digitale avansate generale pentru personal
  • Cursul de competențe digitale avansate specifice pentru personal
 
Achiziția are un rol determinant în implementarea cu succes a proiectului „Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanța”, în condițțile în care proiectul în sine vizează dezvoltarea competențelor digitale avansate generale și specifice pentru un număr de 1.443 persoane din comunitatea Universității Ovidius Constanța, din care 1.193 studenți și 250 cadre didactice, personal cadru didactic auxiliar și cercetători. Toate aceste persoane vor utiliza în final infrastructura digitală creată prin proiect.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
Cumpărări directe Constanța Universitatea Ovidius bagă în reparații căminul situat pe Aleea Studenților. O firmă din Vâlcea va executa lucrările (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii