Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța Ministerul Culturii a emis Ordinul pentru clasarea ca monument istoric a Palatului Reginei Maria din Mamaia (DOCUMENT)

ro

07 Oct, 2024 15:26 259 Marime text
Ministerul Culturii a emis Ordinul pentru clasarea ca monument istoric a locuinței de vară din Mamaia a Reginei Maria, fostul Bar Orient din stațiunea Mamaia. 

Anunțul a fost făcut de reprezentanții USR Constanța care au menționat că datorită demersurilor USR Constanța a fost luată această decizie.

„Ceea ce alții au vrut să distrugă, noi ne-am luptat să fie protejat și pus în valoare. Este rezultatul unui efort comun al consilierilor locali USR și parlamentarilor Stelian Ion și Remus Negoi“ - au precizat reprezentanții USR Constanța.

 

„Datorită USR, Bar Orient a fost salvat de la demolare când Primăria voia sa-l transforme în moloz. Acum va fi clasat ca monument istoric. Este o victorie a normalității împotriva lăcomiei unor dezvoltatori imobiliari și a nepăsării și unei administrații incompetente și corupte“ - a precizat Remus Negoi, senator USR.

„Este o reușită de care suntem tare mândri. Protejarea monumentelor ar trebui să fie un element important al strategiilor de dezvoltare socio-culturală și turistică și de conservare a moștenirii istorice, iar USR va lupta în continuare pentru ca aceste lucru să devină normalitate.“ - a menționat Florin Cocargeanu, liderul grupului de consilieri USR Constanța. 

Reprezentanții USR Constanța au mai adăugat că fără implicarea și demersurile USR, Bar Orient nu ar fi fost astăzi o clădire istorică, ci doar istorie în sensul cel mai rău al cuvântului.

Citește și: 

Pentru că nu au putut să demoleze fostul Bar Orient din Mamaia, proprietarii vor să-l mute?! USR Constanța respinge categoric demersul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii