Vasile Cacioianu, Mare Prim Supraveghetor al Marii Loje Naționale din România, afaceri la Constanța
Vasile Cacioianu, Mare Prim Supraveghetor al Marii Loje Naționale din România, afaceri la Constanța
27 Dec, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1846
Marime text
- Marele consiliu al Marii Loje Naționale din România (MLNR) este condus de Vlad Năstase, Mare Maestru, iar aici regăsim și un nume cunoscut din Constanța – pe Vasile Cacioianu, în calitate de Mare Prim Supraveghetor.
- Ink Building SRL este o firmă activă, în prezent, unde regăsim numele lui Vasile Cacioianu
- Vasile Cacioianu face/a mai făcut parte din companiile Doorik General Trade SRL, Ideal Standard SRL, Ink Building Design SRL (dizolvată) și Soluții Inteligente pentru Construcții SRL.
- De altfel, în anul 2018, numele său apărea pe lista Consiliului de Administrație al fostului RADET SA, compania de termie a municipiului Constanța, până spre anul 2022.
Marele consiliu al Marii Loje Naționale din România (MLNR) este condus de Vlad Năstase, Mare Maestru, iar aici regăsim și un nume cunoscut din Constanța – pe Vasile Cacioianu, în calitate de Mare Prim Supraveghetor.
Conform portalului MLNR, data inițierii a fost pe 10 februarie 2000. „Inițierea în Francmasonerie este un proces complex și continuu de transformare a sinelui prin sine. Un proces alchimic de redescoperire a străvechilor îndatoriri, trecute de la maestru la ucenic prin straduință, înțelepciune, consecvență și credință, de-a lungul multor secole, cu ajutorul multor generații de masoni liberi. Este o carte a cărui conținut se scrie cu demnitate și devotament în fiecare zi, un drum unic al cărui zenit se formează doar mergând. Te invitam și pe tine, bunule cititor, să contribui la aceasta carte prin dăruirea, credința și munca ta, să parcurgi împreună cu noi, prin strădanie, drumul devenirii tale”, se arată pe portalul.
Afaceri Vasile Cacioianu – firma cu un profit care a explodat în 2023
Ink Building SRL este o firmă activă, în prezent, unde regăsim numele lui Vasile Cacioianu. Compania este active din 2001, iar pe anul 2023 a raportat o cifră de afaceri de 574.118 lei, cu 6 angajați și datorii de 139.504 lei. Profitul a crescut cu 5734% față de anul 2022, la suma de 135.395 lei (de la 2.320 lei).
Sediul social este pe strada Unirii nr. 19A, Constanța. Asociați în companie sunt Vasile Cacioianu – 60% și Alina Marilena Cacioianu – 40%. Ambii au și calitatea de administrator în firmă.
Vasile Cacioianu face/a mai făcut parte din companiile Doorik General Trade SRL, Ideal Standard SRL, Ink Building Design SRL (dizolvată) și Soluții Inteligente pentru Construcții SRL.
Doorik General Trade SRL a fost radiată în septembrie 2009, a avut sediul pe strada Cismelei din Constanța, el fiind asociat în companie cu Ionescu Decebal.
Ideal Standard SRL este fondată în 2002, pe anul 2023 a raportat 8 salariați, cifră de afaceri de 4,4 milioane lei și un profit de 32.949 lei. Compania înregistra datorii de 2,1 milioane lei. Firma se ocupă de lucrări de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat. Asociați în firmă sunt Vasile Cacioianu – 95% și Murat Cristina (administrator) – 5%.
Soluții Inteligente pentru Construcții SRL a fost fondată în 2009, iar date financiare nu mai apar din 2018, când firma avea doar datorii de peste 8.000 lei. Sediul social al firmei este în Constanța, pe strada Unirii. Vasile Cacioianu apare ca asociat unic și administrator.
Autor de cărți, Vasile Cacioianu
Vasile Vacioianu apare și ca autor de cărți. Conform site-urilor de specialitate, apare în calitate de co-autor al cărții Spațiul sacru măsurat – O istorie a transconceptelor în antropologia europeană, alături de Adriana Cîteia.
Vasile Cacioianu, în CA-ul RADET
De altfel, în anul 2018, numele său apărea pe lista Consiliului de Administrație al fostului RADET SA, compania de termie a municipiului Constanța, până spre anul 2022.
Numele său apare într-un dosar - cu indicativul 3265/118/2019/a15 și cu obiect „angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006“, unde Electrocentrale Constanța SA (creditor majoritar în procedura insolvenței/falimentului RADET) solicită atragerea răspunderii fostelor organe de conducere ale RADET Constanța, pentru situația în care a ajuns regia.
Acest dosar a fost amânat pentru data de 10 ianuarie 2024.
Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul cu indicativul 3265/118/2019/a15 și cu obiect „angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006“, părțile sunt:
Electrocentrale Constanța S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti cu sediu ales - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator judiciar CITR Filiala Bucuresti - reclamant
Electrocentrale Constanta S.A. prin administrator special Iacob Lorena- reclamant
De partea cealaltă, pe lista pârâților se află:
Municipiul Constanța prin Primarul Municipiului Constanța
Consiliul Local al Municipiului Constanta
Popa Liviu Dorel
Mamut Eden
Popescu Raducu
Cacioianu Vasile
Stan Valentin
Tanase Ioana
Orozan Bogdan Dumitru
Ionescu Silviu Eugen
Mitea Carmen-Cornelia
Rachieru Ilie
Ciobanu Ion
Pintilie Teodora
Scriosteanu Gheorghe
Tulica Tanase
Radu Madalina Laura
Stefan Nela
Gavari Madalina-Mariana
RADET Constanta prin lichidator judiciar Eurosmart SPRL.
Amintim că RADET Constanta, organizată ca regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanța, avea ca principală activitate prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul municipiului Constanța.
Prin Hotărârea nr. 182/09.06.2021 Consiliul Local al Municipiului Constanța a decis revocarea dreptului de administrare al RADET Constanța asupra bunurilor mobile și imobile aferente serviciului de alimentare cu energie termică ce aparțin domeniului public și privat al unității administrativ teritoriale Municipiul Constanța și constituirea dreptului de administrare a acestora către societatea Termoficare Constanța SRL începând cu data de 01.09.2021.
Prin Decizia nr. 1662 din data de 18.08.2021, începând cu data de 01.09.2021, ANRE a retras operatorului RADET Constanța Licența nr. 2028 pentru prestarea serviciului de alimentare centralizată cu energie termică, sens în care, începând cu această dată a încetat dreptului operatorului RADET Constanța de a presta serviciul de alimentare centralizată cu energie termică prin exploatarea comercială a componentelor sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Constanța.
Începând cu data de 01.09.2021 activitatea RADET Constanța de prestare a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul municipiului Constanța a încetat.
Prin Hotărârea intermediară nr. 991 din data de 23.09.2021 pronunțată de Tribunalul Constanța, instanța a dispus deschiderea procedurii de faliment împotriva RADET Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii