Vernisajul „Așa se nasc legendele”, în Sala Cuhnia din Cadrul Centrului de Cultură „Palatele Brancovenești de la Porțile Bucureștiului”
Vernisajul „Așa se nasc legendele”, în Sala Cuhnia din Cadrul Centrului de Cultură „Palatele Brancovenești
04 Nov, 2023 13:05
ZIUA de Constanta
939
Marime text
- Duminică, 5 noiembrie 2023, ora 13.00, în Sala Cuhnia din Cadrul Centrului de Cultură „Palatele Brancovenești de la Porțile Bucureștiului”, va avea loc vernisajul expoziției „Așa se nasc legendele” a graficienilor Anastasia Stoiciu, Mircia Dumitrescu și Florin Stoiciu.
Duminică, 5 noiembrie 2023, ora 13.00, în Sala Cuhnia din Cadrul Centrului de Cultură „Palatele Brancovenești de la Porțile Bucureștiului”, va avea loc vernisajul expoziției „Așa se nasc legendele” a graficienilor Anastasia Stoiciu, Mircia Dumitrescu și Florin Stoiciu. Expoziția este realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și este curatoriată de managerul acestei instituții, prof. univ.dr. Ioan Cristescu. În cadrul proiectului vor fi expuse peste 50 de lucrări de artă și cărți bibliofile, transmite un comunicat din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Academician Prof. univ.dr. Mircia Dumitrescu s-a născut la 3 iulie 1941 la Căscioarele, în județul Ilfov. Între anii 1959-1965 a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“, avându-i ca profesori pe Vasile Kazar, Eugen Schileru, Horia Teodoru, Gheorghe Ghiţescu. În anul 2005, a devenit doctor în arte vizuale, cu lucrarea: „Invenţia oculocentrică sau ispitirea Sfântului Antonie”. Este autorul a zeci de cărți bibliofile și a ilustrat sute de volume literare. A avut un rol crucial în reproducerea manuscriselor lui Mihai Eminescu. În aprilie 2013 a fost ales membru corespondent al Academiei Române. Pentru activitatea sa i s-au decernat numeroase premii, iar din distincțiile primite amintim Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria „arte plastice”-2003 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria „literatură” - 2009.
Prof. univ. dr. Florin Stoiciu, născut în 1965 la Mănăstirea, jud. Călărași, este un artist recunoscut la nivel naţional şi internaţional datorită operei vaste, fiind distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler - categoria Arte Plastice, distincție acordată de Președinția României, Premiul Academiei Române, Premiul pentru Grafică al UAPR etc. A absolvit Universitatea Națională de Arte din București unde i-a avut profesori pe Constantin Blendea, Mihail Mănescu și Mircia Dumitrescu. Este autorul a numeroase volume, fiind unul dintre puținii teoreticieni în domeniul gravurii moderne și tradiționale.
Dr. Anastasia Stoiciu, născută în 1970, la Constanța, a devenit doctor în arte vizuale în 2022, cu lucrarea: „Acuarela- Referințe tehnice și investigații plastice”, sub îndrumarea prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, este referent de specialitate la Muzeul Național Cotroceni și a avut numeroase participări la expoziții de grup, naționale și internaționale, șapte expoziții personale la muzee din București și din țară și a primit numeroase premii și distincții dintre care amintim Premiul pentru Cultură, acordat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, a încheiat sursa citată
Citește și:
Originar din Tulcea: Scriitorul Mircea Casimcea își serbează a 87-a zi de naștere.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii