Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru cetățenii ucraineni de la Constanța! O caravană mobilă a ambasadei Ucrainei ajunge la Constanța

ro

31 Jul, 2024 19:30 178 Marime text
Sursa foto: Comunitaria/FacebookAsociația Centrul pentru Resurse Civice (CRC) găzduiește în perioada 1 – 2  august 2024 o echipă mobilă cu reprezentanți ai Ambasadei Ucrainei în România, care va efectua o serie de servicii consulare pentru cetățenii ucraineni din județul Constanța. Misiunea acestei acțiuni este de a deservi mai ușor comunitatea numeroasă de ucraineni de la Constanța, ai cărei cetățeni sunt obligați să facă drumuri la București pentru a rezolva chestiuni de documentație consulară.

“Am identificat această nevoie a refugiaților ucraineni stabiliți la Constanța și am propus misiunii diplomatice ucrainene în România o astfel de soluție, cu o echipă mobilă. Sunt multe mame cu copii, precum și persoane vârstnice, oameni din zonele de conflict stabiliți aici, unde nu avem un birou consular al Ambasadei Ucrainei. Dorim să le ușurăm astfel situația și ne bucurăm că ambasada a acceptat propunerea noastră”, spune președintele CRC, Cosmin Bârzan.

De la începutul conflictului din Ucraina și până în prezent, peste 20.000 de ucraineni s-au stabilit temporar sau au tranzitat județul Constanța iar o mare parte din aceștia au beneficiat de suportul și servicile centrului Comunitaria. Proiectele și activitățile centrului Comunitaria în 2024 sunt coordonate de Centrul pentru Resurse Civice și realizate cu sprijinul: Înaltului Comisariat pentru refugiați al ONU - UNHCR România, Fundația Terre des Hommes România și IOM (International Organization for Migration) România.

Citește și: 

Primăria Constanța, dată în judecată legat de cheltuielile pentru cetățenii ucraineni. Iată decizia Tribunalului (MINUTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii