Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru pensionari Ajutor financiar pentru încălzirea locuinței și iarna aceasta pentru cei cu pensii mici

ro

06 Oct, 2024 19:15 174 Marime text
Sursa foto: Ziua de Constanța

 
  • Vârstnicii care au pensii mai mici de 2.210 de lei vor primi și în această iarnă 700 de lei pentru încălzirea locuinței.
 
Foarte important este că pensionarii cărora veniturile le-au crescut nu vor fi afectați, fiindcă se ia în calcul ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare, potrivit știripesurse.ro.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței și suplimentele pentru energie termică, gaze naturale, electricitate, combustibili solizi sau petrolieri vor continua să fie acordate tuturor celor care au beneficiat anterior de acest sprijin. Sumele majorate ale pensiilor nu vor fi luate în considerare la determinarea drepturilor pentru ajutoarele de încălzire și suplimentele de energie. Pentru a obține aceste drepturi, pensionarii vor trebui să prezinte ultimul talon de pensie, emis înainte de recalcularea pensiei.
 
Cu ajutorul celor 700 de lei pot fi plătite facturi curente, dar și restanțele.
 
Sprijinul financiar se acordă de două ori, iar de cei 700 de lei pot beneficia și pensionarii cu invaliditate, persoanele cu dizabilități severe sau accentuate, cât și familiile care primesc ajutoare sociale.
 
Citește și
Dreptul la ajutor de încălzire 2024-2025Câți bani primesc românii și ce documente sunt necesare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii