Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekend plin pentru polițiștii constănțeni - Au aplicat peste 500 de sancţiuni, însumate la peste 200.000 de lei

ro

03 Jun, 2024 15:36 470 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

În weekend-ul care s-a încheiat, polițiștii au acționat cu efective mărite pentru a asigura siguranța cetățenilor, siguranța în trafic și pentru a preveni consumul și traficul de substanțe interzise. 

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța, peste 1.000 de poliţişti din structurile operative au desfășurat activități pentru a preveni faptele antisociale şi au intervenit la 382 de evenimente, dintre care 354 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.

Polițiștii au organizat, în sistem integrat cu jandarmii, 172 de acţiuni în județul Constanța, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea  traficului şi consumului de substanțe interzise, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 528 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  peste 270.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic.

Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 39 de șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi  pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 26 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

În cadrul acțiunii Blocada, au fost organizate 81 de filtre rutiere pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic, fiind legitimate 1.350 de persoane și verificate 708 vehicule.

Totodată, 427 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 91 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive. 

În cadrul activităților desfășurate, au constatate 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 2 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari – Secția 3 Poliție Rurală Mihail Kogălniceanu, au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 2A fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
IPJ Constanța Dosar penal pe numele unui bărbat care ar fi provocat accident sub influența alcoolului, în Valu lui Traian
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii