Ziua fripturii din pulpă de miel. Cum să prepari o friptură de miel perfectă
Ziua fripturii din pulpă de miel. Cum să prepari o friptură de miel perfectă
07 May, 2022 10:52
ZIUA de Constanta
1600
Marime text
Data de 07 mai marchează Ziua fripturii din pulpă de miel.
Vă prezentăm rețeta pas cu pas a unui fripturi delicioase de miel cu cartofi.
Ingrediente – Friptura de Miel cu cartofi
- 1 pulpa de miel (de preferat pulpa din spate) de 2,5 kg
- 700-800 g cartofi noi
- 6-7 catei mari usturoi
- 1 pahar mare vin alb sec (150 ml)
- 200 ml apa
- cca 50 ml ulei de masline/floarea soarelui
- 2-3 crengute rozmarin (optional)
- 2-3 lingurite sare
- 1 lingurita plina piper proaspat macinat
Friptura de miel la cuptor – Mod preparare
Spalam pulpa si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase. Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem bastonasele de usturoi. Ungem pulpa de miel cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa si ea cu cateva linguri de ulei.
Adaugam in tava vinul si apa calduta si pudram pulpa cu cateva ace de rozmarin prospat.
Citiți continuarea pe lauraadamache.ro.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii