Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Daniel Moraru, președintele UNPR – RSE - „Voi cumpăra 10% din clubul Farul Constanța pentru faptul că orașul merită o șansă“ (VIDEO)

ro

01 Oct, 2024 12:07 988 Marime text
Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est reprezintă puntea de legătură între companiile private din România și vrem să deschidem împreună cu voi noi orizonturi de business.
 
După ce în urmă cu mai bine de 3 luni UNPR Regiunea Sud-Est a semnat un protocol cu Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina pe 9 septembrie, a avut loc un alt eveniment de excepție. La Horel Opera din Mamaia Nord a fost semnat protocolul de colaborare dintre Uniunea  Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est și Busan Venture Business Association din Republica Coreea.
 
Despre realizări, perspective și ce planuri are uniunea pentru dezvoltarea regională, discutăm în cadrul unui interviu live cu Daniel Moraru, președintele UNPR – RSE.
 
Astăzi, 1 octombrie 2024, de la ora 12:00, în cadrul unui interviu la ZIUA LIVE, Daniel Moraru ne va pune la curent cu toate aceste aspecte.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Despre protocolul cu Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina 

Ucraina reprezintă un factor de încredere. Am avut parteneriate și înainte de confliuct cu ucraineni. Sunt puțin mai curajoși. ma primit un mesaj cu cerere de ajutor. Populația României a dat dovadă de fair play și educație. Noi oamenii de afaceri căutăm soluție pentru partea logistică, de transport de bunuri de și din Ucraina, până la parteneriate în investiții comune. Câștigă curaj alături de noi și partenerii economici., Azpă avem o cerere pentru o fabrică de producere fabrică de la o companie din Ucraina. Avem o cerere de linie de producție pentru îngrășămine. Rodul protocolului începe să se vadă. Urmează procesul de reconstrucție  a Ucrainei. Prezentăm companii care pot și vor să meargă în Ucraina pentriu procesul de reconstrucție. 

Despre protocolul de colaborare dintre Uniunea  Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est și Busan Venture Business Association din Republica Coreea.

Coreea exportă de trei ori mai mult decât importă. Cred că ușor ușor se vor schimba lucrurile și la noi. 


Va putea România să devină un bun exportator

Astăzi îi lipsește puțin dimn curaj. Românii sunt oameni muncitori. Mulți români plecați la muncă în străinătate doresc să se întoarcă. Procesul este de durată, dar veștile sunt îmbucurătoare. Există un ușor transfer de încredere. Cred că în maxim 5 ani de zile vom ajunge Polonia ca nivel de educație antreprenorială. 


Despre exportul de forță de muncă din România. 

Eu nu am închis una niciunui angajat care a plecat în vest. Am o relație foarte edschisă cu angajații mei. Când unul dintre băieți pleacă îl asigur că la întoarcere are un loc de muncă asigurat la noi. Avem anhgajați care sunt de peste 25 de ani în compania noastră. 


Ce colaborări aveți cu alte companii străini

Vom semna un protocol cu UNPR din România cu cea din Indonezia. Indonezia, în toate strategiile analizate va ajunge în top 10 mondial ca putere economică. Urmărim de acum să avem o relație cu ei. Ei să aibă o poartă la noi și noi, la rândul nostru să avem o poartă la ei. Avem parteneriate puternice cu companii puternice. Sperăm să aducem investiții în Romțânia. Urmează o apropiere de Turcia. Au și ei asociații de profil în România. De multe ori au un parcurs mai bun decât alte companii. Cultivă dragostea de muncă. Ne dorim să dezvoltăm relația cu companii din Turcia. Am creat legături sănătoase cu companii mari din Turcia. Urmează un parteneriat dintre UNPR România cu UNPR Turcia. Cred că piața europeană are nevoie de produsele companiilor turcești fabricate în România. 


Care sunt principalele atuuri pe care le poate folosi regiunea SE pentru a atrage investitori. 

Există dorința companiilor mari din străinătate pentru a ajunge în Europa. Companii din China vin agresiv pe piața europeană. Dacă aș începe de la zero, aș începe o afacere în România. Deși am avut afaceri și în alte țări, România este țara tuturor posibilităților, ceea ce este de bine. Coompaniile care vor să intre pe piața europeană sunt binevenite în zona de SE, în special la Constanța.



Producția industrială trebuie să o mișcăm la Constanța. Constanța a rămas ancorată în trecut. A avut alte industrii ce au fost dezvoltate în trecut. Discutăm de trecut, unde au fost achiziționate hoteluri de companii, de stat, unități noi, construcții noi. Din păcate sezonul estival nu prea ne ajută, la fel și lipăsa de programe de investiții locale. Constanța nu este inclusă în lista orașelor balneoclimaterice. Dacă vrem să investimn într-o unitate hotelieră ce asigură și partea de balneo, nu putem să obținem fonduri. 

Cred că este vorba de dezinteres. În discuțiile cu autoritățile locale vedem interes, cel puțin la nivel de discuții, doresc să venim cu planuri concrete pentru a le analiza și să dispună dacă pot sau nu face ceva în beneficiul antreprenorilor. începem să avem o bună comunicare. Așteptăm schimbările și la CJC deoarece anumite proiecte trebuie susținute, cum ar fi porturile turistice pentru ambarcațiuni. Dacă plouă în Mamaia sau pe litoral vedem aglomerație la Delfinariu și mall-uri, doar câteva obiective foarte aglomerate. 

Obiectivele turistice, dacă pot fi puse în valoare, trebuie trasee pentru vizitare pentru perioadele cât nu se poate sta pe plajă. Sunt antreprenori care vor să investească dacă există colaborare. 

Cred că pe zona Constanța Mamaia OMD a reușit să miște puțin lucrurile. În partea de sud nu s-au văzut rezultate. Acolo sunt și conflicte de interese. 


Ar trebui să îi premiem pe cei care obțâin excelență și să îi ajutăm pe cei care nu au rezultate. 
 


Cum vedeți evoluția mediului de afaceri din Constanța? 

În Constanța sunt antreprenori validați de mediul de afaceri ca buni manageri. Mi-aș dori să creăm acest Centru de Afaceri unde să fie prezenți cei validați și care doresc să fie mentori. Acesta este un obiectiv al UNPR. Sunt mulți milionari în Constanța care au rămas la nivelul discret. Este momentul să devenim mentori pentru noua generație.  

Nu am mers la niciun om de afaceri să cer ajutorul pentru UNPR. Cred că puterea exemplului este cel mai bun exemplu pentru a atrage pe cineva la un proiect. Au fost disvcuții despre intenția mea de a cumpăra 10% din clubul Farul. Voi cumpăra 10% din clubul Farul pentru faptul că orașul merită o șansă. Este un exemplu foarte sănătos. Un om cu inimă mare a investit tot în sportul care l-a consacrat.

Construim, validăm acest proiect, iar dacă va funcționa vor veni și alți investitori. Proiectul este foarte ambițios și vom avea rezultate. Investiiile apar, iar noi vom fi alături de cei care au nevoie. 

Avem cazuri în România în care copiii nu au vrut să urmeze afacerilor copiilor. De exemplu afaceri mari au fost vândute, iar copiii au luat banii și i-au păstrat. Am aflat de curând că un tânăr vrea să cumpere afacerea avută de tatăl său și să reînvie afacerea. 

Care sunt riscurile mediului de afaceri din zona SE? 

Analiza de risc se face pe orice fel de bussines. În general elevii de nota 10 fac o analiză de risc mai amplă, dar nu sunt ei câștigătorii trofeului. Sunt afaceri care sunt sezoniere, sunt unele care au un mediul concurențial incorect, sunt afaceri care sunt în trend, o perioadă de timp după care se pierd. Companiile care au crescut serios sunt cele care au investit în mai multe domenii de activitate. Ele se ridică una pe cealaltă și cresc. Asta înseamnă să ai o echipă. Nu poți fi specialist în toatre domeniile de activitate. Îți trebuie echipă, oameni, profesioniști care să pună pe masă datele corecte ale acelui proiect. 



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

citește și: 

ZIUA LIVEDaniel Moraru, președintele UNPR – RSE, despre perspective și realizări în afacerile regionale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii