Administrația Porturilor Maritime investește 18 milioane de euro în Portul Constanța! Vasele care intră în port vor avea asigurată energia electrică (DOCUMENT)
Administrația Porturilor Maritime investește 18 milioane de euro în Portul Constanța! Vasele care intră în
18 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1304
Marime text
- Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța pune la bătaie pentru acest contract echivalentul a peste 17,97 de milioane de euro.
Administrația Porturilor Maritime caută, cu aproape 18 milioane de euro, companie care să se ocupe de proiectare și lucrările necesare pentru asigurarea condițiilor electrice de racordare la cheu a navelor în Portul Constanța.
Informația a fost publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se face precizarea că durata contractului este de 27 de luni.
Denumirea achiziției este „Proiectare și execuție: «Asigurarea condițiilor electrice de racordare la cheu a navelor în Portul Constanța (regim Cold Ironing) în vederea interconectării la Rețeaua Trans-Europeană de Transport TEN-T pentru implementarea proiectului Ealing»“.
Atribuirea contractului se va face prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
Valoarea totală estimată a achiziției este de 89.406.350 de lei fără TVA, sumă ce echivalează cu peste 17,97 de milioane de euro, la cursul actual.
În descriere se precizează că „obiectivul general al lucrării este de a contribui la dezvoltarea Portului Constanța, principalul port al României, ce deservește regiunea Europei Centrale și de Est“.
„În vederea alinierii la strategiile Comisiei Europene pentru porturi verzi și creșterii eficienției tehnice și economice a utilizării energiei electrice, a fost propusă spre finanțare implementarea soluțiilor de tip OPS (Onshore Power Supply – Furnizare de energie de la țărm) în porturile maritime TEN-T, pentru a răspunde astfel la cerințele formulate în «European Green Deal», precum și în legislația națională care transpune legislația europeană“, conform SEAP.
„În vederea creșterii eficienței mediului portuar dpdv maritim și energetic, CN APM SA Constanța intenționează să modernizeze infrastructura de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța“, au precizat reprezentanții autorității portuare.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 iulie 2024, ora 15.00, urmând ca ofertele să fie deschise tot atunci, în SEAP.
Ofertele trebuie să fie valabile până la data de 22 ianuarie 2025.
Potrivit SEAP, persoanele ce dețin funcții de decizie în cadrul entității contractante precum și persoane din cadrul entității contractante ce pot influența continutul documentației de atribuire și/sau desfășurarea procedurii de atribuire sunt:
• Consiliu de Administrație: Adrian-Daniel Gavruță, Suryan-Omar DEDE, Cătălin Diaconu, Mihnea - Claudiu Drumea, Elena Vlad, Dan Alexandru Catană, Constantin Chirilă
• Director General – Mihai Teodorescu, Director General Adjunct – Costin Avătavului, Director Executiv – Ileana-Mirela Bîrchi, Director Financiar – Maria Mergiu, Director Strategie Dezvoltare – Eugen Caruntu, Serviciul Juridic și Guvernanță Coroprativă – C.J. cu atribuții delegate Tănase Iulian Pepi, Șef Serviciu Achizitii Publice – Hermina Bectemir, Șef Serviciu Dezvoltare – Mihaela Alina Stăetu, Șef Birou Accesare Proiecte Europene – Otilia Ifimov
• Alți semnatari: Șef Birou Control Financiar Preventiv – Adrian Stănciuc, Coordonator Sucursala Energetică Port- Victor Radu Botescu, Șef Compartiment Energie Electrică - Claudiu Pădurariu, Șef Compartiment Tehnico Administrativ Sebastian Subțirică, Manager proiect din cadrul Biroului Accesare Proiecte Europene –Radu Florescu, Responsabil Achiziție din cadrul Serviciului Achiziții Publice – Aurelian Lita.
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Terminal de ulei vegetal, în portul Constanța, Dana 64. Investitorul Water Power Energy SA, undă verde de la agenția de mediu
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii