Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:34 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce obligații au agenții economici care vor să obțină acces la infrastructură prin proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța?

ro

30 Oct, 2021 00:00 2423 Marime text
  • Primăria municipiului Constanța derulează proiectul ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile
  • În luna septembrie anul curent s-au demarat lucrările de construcție în cadrul proiectului, având o durată de execuție de 18 luni
  • Prin proiectul menționat se va realiza și infrastructura subterană pentru curenți slabi, respectiv 4 tuburi de protecție din țeavă corugată cu pereți dubli din polietilenă cu diametrul de 90 mm la exterior și 76 mm la interior
  • 2 tuburi de protecție vor fi puse la dispoziția operatorilor economici care dețin rețele de comunicații
  • Toți operatorii economici interesați trebuie să transmită o solicitare scrisă pentru obținerea accesului la infrastructura creată prin proiect la sediul Primăriei Municipiului Constanța

 
Primăria municipiului Constanța implementează proiectul ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile.
 
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilității si mobilității pietonale din zona centrală a Municipiului.
 
Astfel, se urmăreste creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale si cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare supus studiului într-o esplanadă pietonală modernă si modernizarea infrastructurii pietonale (trotuare și zone shared-space) pe străzile adiacente, dar și prin crearea de benzi dedicate pentru transportul public și piste de biciclete pe Bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Batrân.
 
În luna septembrie anul curent s-au demarat lucrările de construcție în cadrul proiectului, având o durată de execuție de 18 luni.
 
Prin proiectul menționat se va realiza și infrastructura subterană pentru curenți slabi, respectiv 4 tuburi de protecție din țeavă corugată cu pereți dubli din polietilenă cu diametrul de 90 mm la exterior și 76 mm la interior.
 
2 tuburi de protecție vor fi puse la dispoziția operatorilor economici care dețin rețele de comunicații.
 
În acest sens, toți operatorii economici interesați trebuie să transmită o solicitare scrisă pentru obținerea accesului la infrastructura creată prin proiect la sediul Primăriei Municipiului Constanța din bulevardul Tomis nr. 51 și/sau pe adresa de e-mail: comisieproiecteedilitare@primaria-constanta.ro.

 
Documentele care vor însoți solicitarea de obținere a accesului în subteran sunt specificate în Procedura de autorizare pentru lucrările de branșament/racord executate pe domeniul public la infrastructura tehnico-edilitară existentă în municipiul Constanța privind lucrările inițiate de Primăria municipiului Constanța: ”Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, zona de intervenție: Bulevardului Ferdinand, străzile Ștefan cel Mare, Cuza Vodă și Mircea cel Bătrân, precum și străzile : General Gheorghe Manu( cuprinsă între str.Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), Răscoalei 1907 ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), Lahovari Ion (cuprinsă între str.Cuza Vodă și bdul.Ferdinand), Miron Costin(cuprinsă între str.Cuza Vodă și bdul.Ferdinand), Mihai Viteazu (cuprinsă între str.Griviței și str.Traian), Jupiter (cuprinsă între str.Cuza Vodă și bdul.Ferdinand), Ștefan Mihăileanu ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), I.G.Duca ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), Atelierelor ( cuprinsă între str. Ștefan cel Mare și bdul Ferdinand), ce fac legătura între acestea.
 
Data până la care se pot depune solicitări se va stabili în funcție de graficul de execuție al lucrărilor pe tronsoanele aflate în lucru,respectiv strada Ștefan Cel Mare pentru tronsonul ( Mihai Viteazu – Atelierelor) acesta fiind sfârșitul lunii noiembrie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Petiție. Peste 10.000 de riverani afectați. Se cere modificarea proiectului de modernizare a marilor bulevarde din Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii