Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Primăria Constanța despre reducerea numărului de autobuze CT BUS pe timp de zi

ro

09 Aug, 2024 14:22 734 Marime text
Mare parte din liniile de noapte de autobuze CT BUS au fost suspendate, iar numărul de vehicule care circulă pe timp de zi a fost și el redus. Primăria Constanța a transmis precizări suplimentare în legătură cu reducerea numărului de autobuze pe timp de zi, făcând mențiunea că decizia s-a luat pentru optimizarea și rentabilizarea programului de transport în comun.

Redăm mai jos ce spune Primăria Constanța:
 

„Pentru optimizarea și rentabilizarea programului de transport în comun s-a luat decizia reducerii numărului autobuzelor în anumite intervale orare. În urma unei analize s-a sesizat că pe anumite linii, în anumite intervale orare, numărul călătorilor era foarte mic și nu era rentabil din punctul de vedere al cheltuielilor, motiv pentru care a fost mărit intervalul orar de așteptare. La orele de vârf sau pe liniile pe care este un flux permanent de călători, indiferent de oră, numărul autobuzelor a rămas neschimbat”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Reamintim că ieri, 8 august, directorul instituției, Sorin Țuțuianu, a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că măsura temporară vine la ordinul Primăriei Constanța. „Au fost retrase, ca măsură temporară, cursele de noapte CT BUS, cu excepția liniei care deservește Mamaia (n.red. N100)”, a spus Țuțuianu.

El a mai adăugat că a fost ordin de serviciu fiind implicate inclusiv autobuzele care circulă pe zi. În cazul lor numărul de autobuze a fost redus. Întrebat dacă va afecta cursele și va duce la creșterea timpului de așteptare pentru călători, el a menționat că „programul a fost adaptat să nu afecteze pasagerii, însă vom monitoriza constant”.

De altfel, conducerea CT BUS a mai menționat că acele curse de noapte erau bune pentru că aduceau un venit suplimentar companiei de transport.

Citește și
Liniile de noapte CT BUS, suspendate temporar. Numărul de autobuze de pe zi a fost și el redus
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii