Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 30 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului „Rodul Pământului - Zilele Recoltei” de la Cumpăna, la final (FOTO)

ro

30 Sep, 2024 13:20 194 Marime text

foto: Facebook/ Cumpăna News Comuna Cumpăna a fost, în acest weekend, scena unei sărbători de suflet, unde mii de cumpăneni și oaspeți din întreg județul s-au reunit pentru a celebra bogățiile toamnei și tradițiile românești în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului Național „Rodul Pământului - Zilele Recoltei”. Timp de două zile, comuna Cumpăna a dus tradiția mai departe, oferindu-le tuturor participanților experiențe de neuitat, de la spectacole culturale la o ofertă gastronomică autentică variată.

Producători din toată țara – agricultori, apicultori, bucătari, meșteri populari, crescători de animale și nu numai au adus în fața vizitatorilor o gamă variată de produse naturale, tradiționale, și preparate delicioase pregătite cu cele mai bune ingrediente de sezon. Atmosfera a fost animată de standuri cu produse de artizanat, legume și fructe proaspete, grătare cu mici și fripturi, must proaspăt și bere rece, toate acestea însoțite de un spectacol de muzică populară și modernă care a invitat lumea la dans.

Cea de-a doua zi a festivalului a fost plină de emoție și voie bună, marcând o dublă sărbătoare: pe lângă celebrarea roadelor toamnei, comunitatea din Cumpăna a omagiat și Ziua Satului Românesc. Această zi specială a subliniat importanța rădăcinilor noastre, a tradițiilor și valorilor care definesc viața la sat.

Sărbătoarea a fost un prilej de a ne aminti de rolul esențial pe care îl joacă satul românesc în conservarea identității noastre culturale, în păstrarea obiceiurilor, meșteșugurilor și a unei legături profunde cu pământul. Într-un context de sărbătoare simplă, dar autentică, comunitatea a reafirmat respectul pentru tradițiile care au stat la baza prosperității și continuității satului de-a lungul generațiilor.

foto: Facebook/ Cumpăna News
Rodul Pământului și Ziua Satului Românesc s-au completat reciproc, evidențiind atât bogăția recoltelor adunate cu trudă, cât și spiritul viu al satului românesc, unde oamenii se adună laolaltă pentru a sărbători și a păstra legătura cu valorile ancestrale. Această zi a fost un tribut adus strămoșilor noștri, care au sădit aceste tradiții, și un îndemn ca noi, generațiile de astăzi, să le ducem mai departe cu mândrie.

Ziua a fost una completă, bucatele au din belșug, atmosfera caldă și prietenoasă, iar spectacolul a oferit un program variat de muzică și dans pentru toate gusturile, menținând energia și bucuria sărbătorii până la apusul soarelui. Printre altele au fost premiați elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” pentru rezultatele la olimpiadele și concursurile naținale, sportivii CS “Victoria” Cumpăna pentru medaliile obținute în ultima perioadă, dar și cei mai vrednici gospodari ai comunei.

Mulțumiri speciale se îndreaptă către toți cei care au contribuit la succesul acestei ediții: artiști, prezentatori, ansambluri folclorice, expozanți, agenți economici, producători. Nu în ultimul rând mulțumim echipei tehnice, organizatorilor, voluntarilor și în mod special, sponsorilor care au sprijinit această sărbătoare de tradiție.

Putem aprecia că Festivalul „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna” a fost un succes, chiar dacă, acestei ediții i-au lipsit artiștii consacrați, marile ansambluri ale țarii, ori invitați de nivel național și internațional, ca în edițiile precedente. Chiar și în aceste condiții evenimentul a demonstrat, încă o dată, puterea comunității locale de a păstra vie tradiția și de a sărbători împreună cu aceeași bucurie autentică.


Mulțumim tuturor pentru participare și pentru că ne-ați fost alături în această sărbătoare a toamnei și a tradițiilor strămoșești! Să ne revedem cu drag la ediția viitoare!- transmit reprezentanții Primăriei. 



Citește și:

Știri ConstanțaPrima zi a festivalului „Rodul Pământului - Zilele Recoltei” s-a desfășurat în comuna Cumpăna cu succes
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii