Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este reprezentantul președintelui CJC în CA-ul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”. Soțul acesteia a cumpărat un teren de la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

ro

15 Sep, 2024 17:00 205 Marime text
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța oferă servicii de asistență educațională și terapeutic-recuperatorie pentru copiii cu deficiență mintală de diverse grade din județul Constanța
  • Valeria Matica, inspector în cadrul CJC este reprezentant al Președintelui Consiliului Județean Constanța în Consiliul de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pentru anul școlar 2024-2025, potrivit dispoziției nr.580 semnată de Mihai Lupu
  • Soțul Valeriei Matică a cumpărat alături de alte persoane un teren de la Primăria Constanța
  • Pe terenul se află o spălătorie auto (n.r. Maty Self Wash)
  • Familia Matica deține un teren de intravilan de 153 mp dobândit în 2024 prin vânzare-cumpărare, un apartament de 110 mp dobândit în 2020 prin vânzare-cumpărare dar și alți 30 mp însumați din alte categorii de bunuri imobile dobândiți tot în 2020
 
 
 
Valeria Matica, inspector în cadrul CJC este reprezentant al Președintelui Consiliului Județean Constanța în Consiliul de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pentru anul școlar 2024-2025, potrivit dispoziției nr.580 semnată de Mihai Lupu, vezi secțiunea „documente”.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța oferă servicii de asistență educațională și terapeutic-recuperatorie pentru copiii cu deficiență mintală de diverse grade din județul Constanța.

 
Soțul Valeriei Matică a cumpărat alături de alte persoane un teren de la Primăria Constanța


 
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Constanța din 29 noiembrie 2023 s-au aflat mai multe proiecte de hotărâre privind oportunitatea sau aprobarea vânzării prin licitație publică a unor terenuri care aparțineau municipalității.

 
Terenul de pe bulevardul Aurel Vlaicu nr.110A

Printre acestea s-a aflat și proiectul de hotărâre nr. 496/2023 privind aprobarea oportunității vânzării prin licitație publică a terenului în suprafață de 153 mp situat în municipiul Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu nr.110 A identificat cu număr cadastral 247846, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției C1, cu respectarea dreptului de preempțiune al lui Matica Șerinaz și Constantin-Adrian Matica și Matica Georgian (n.r., soția acestuia, Valeria este angajată inspector la Consiliul Județean Constanța).

Pe terenul supus aprobării oportunității de vânzare se află o spălătorie auto (n.r. Maty Self Wash).



Ulterior, în prima ședință de Consiliu Local Municipal din 2024, aleșii locali au votat și proiectul de hotărâre nr. 17/2024 privind aprobarea vânzării prin licitaţie publică, a caietului de sarcini, a fişei de date a procedurii, precum şi a  raportului de evaluare ce stabileşte preţul de vânzare
respectiv preţul minim de pornire a vânzării terenului în suprafaţă de 153 mp situat în municipiul Constanţa, B-dul Aurel Vlaicu nr. 110A, identificat cu număr cadastral 247846, proprietatea privată a Municipiului Constanţa, aferent construcţiei C1, cu respectarea dreptului de preempţiune al numiţilor Matica Şerinaz, Matica Constantin-Adrian şi Matica Georgian; iniţiator: primar Vergil Chiţac
 
Averea și interesele familiei Matica
 
Potrivit declarației de avere a inspectorului din cadrul CJC, Valeria Matica, aceasta deține împreună cu soțul său, Georgian un teren de intravilan de 153 mp dobândit în 2024 prin vânzare-cumpărare, un apartament de 110 mp dobândit în 2020 prin vânzare-cumpărare dar și alți 30 mp însumați din alte categorii de bunuri imobile dobândiți tot în 2020.

Familia Matica deține și două autoturisme.

La capitolul venituri, în ultimul an fiscal, Valeria Matica a încasat de la CJC salarii în sumă de 68.369 lei, în timp ce soțul său a avut venituri de 11.000 lei de la Maty Self Wash.

Angajata CJ este membru în SAPL Constanța, potrivit mențiunilor din declarația de avere, vezi „documente”.

Totodată, Matica a mai completat și o declarație în calitate de personal care administrează sau implementează programe ori proiecte finanțate din fonduri externe sau din fonduri bugetare la CJC Constanța.
 
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” , buget rectificat
 
Reamintim, pe 29 mai 2024, Consiliul Județean Constanța a aprobat rectificarea bugetului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pe anul 2024.
 
Conform Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr. 24/08.02.2024 privind aprobarea bugetului pe anul 2024 pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Delfinul” a fost aprobat bugetul cu un total de cheltuieli în valoare de 2.865.200 de lei.
 
Pentru rectificarea bugetului pe anul 2024, se majorează cu suma de 20.000 de lei, de la 0 lei la 20.000 de lei art. 20.25 „cheltuieli judiciare și extrajudiciare”. De asemenea, se diminuează cu suma de 20.000 de lei, de la 40.000 de lei la 20.000 de lei art. 20.05.30 „alte obiective de inventar”.
 
Totalul bugetului cheltuielilor bugetului rectificat nu modifică totalul bugetului anual și va fi tot în valoare totală de 2.865.200 de lei, cum a fost aprobat prin HCJ nr. 24/2024, modificările propuse referindu-se la diminuarea unor articole alineate bugetare și majorarea altora, în cadrul aceluiași capitol bugetar.
 
S-a diminuat cu 20.000 de lei articolul bugetar „alte obiecte de inventar” ca urmare a faptului că s-au realizat economii și/sau nu au mai fost necesare angajarea de cheltuieli.

S-a majorat cu 20.000 de lei articolul bugetar „cheltuieli judiciare și extrajudiciare” necesare pentru plata unor cheltuieli de judecată ca urmare a unor sentințe civile definitive.
 
Propunerea de rectificare nu modifică totalul bugetului anual, astfel că proiectul bugetului pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, pe anul 2024 prevede cheltuieli totale de 2.865.200 de lei, detaliate astfel: Cheltuieli de personal pentru transportul personalului didactic și personalul didactic auxuliar în valoare de 110.000 lei alocate din veniturile bugetului local ale județului Constanța Cheltuieli cu bunuri și servicii în valoare de 545.000 de lei repartizate din sume defalcate din TVA prin legea nr. 421/2023 privind bugetul de stat pe anul 2024 Cheltuieli pentru plata drepturilor copiilor cu nevoi educaționale speciale în valoare de 1.979.000 de lei repartizate din sume defalcate din TVA prin legea nr. 421/2023 privind bugetul de stat pe anul 2024 Cheltuieli în valoare de 191.200 de lei pentru plata burselor elevilor din învățământul special, sume alocate din veniturile bugetului local ale județului Constanța Cheltuieli pentru investiții în valoare de 40.000 de lei, sume alocate din veniturile bugetului local ale județului Constanța.
 
Certificat de urbanism pentru extinderea Centrului Delfinul

Primăria municipiului Constanța a eliberat pe 13 septembrie a.c. la solicitarea Consiliului Județean Constanța, în calitate de beneficiar, un certificat de urbanism pentru alipirea a două terenuri situate pe strada Semănătorului.

Cele două terenuri, în suprafață de 564 mp și 4.365 mp, aparțin domeniului public al județului și sunt destinate extinderii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Delfinul.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Se cere plata unor drepturi pentru micuții cu nevoi speciale Consiliul Județean Constanța și Centrul Școlar „Delfinul” chemate în judecată de reprezentanții legali ai minorilor!

Primăria Constanța vinde șase terenuri. Două dintre ele au deja cumpărători (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii