CJ Constanța dorește să verifice documentația tehnico-economică ce stă la baza reabilitării Muzeului de Istorie
CJ Constanța dorește să verifice documentația tehnico-economică ce stă la baza reabilitării Muzeului de
04 Feb, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1619
Marime text
- CJ Constanța verifică documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiție „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 februarie, licitația urmând a fi organizată a doua zi. Obiectivul contractului constă în oferirea de servicii de verificare tehnică a documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiție „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” Cod SMIS 116053, conform specificațiilor tehnice anexate. Este inclusă și verificarea modificărilor de soluții tehnice pe parcursul execuției lucrărilor în vederea implementării cu succes a acestuia, din punct de vedere al parametrilor timp, cost, calitate și siguranță și în conformitate cu legislația, standardele și reglementările tehnice în vigoare.
Consultarea se va desfășura doar în sistem electronic, orice operator economic/organizație profesională având posibilitatea de a transmite informații cu privire la aspectele supuse consultării la adresa de e-mail licitatii@cjc.ro. Informațiile cu privire la rezultatul consultării vor fi publicate pe site-ul www e-licitatie.ro, precum și pe site-ul CJC la secțiunea Achiziții Publice-Rezultate consultarea pieței.
Cine se ocupă de restaurare
Potrivit datelor oficiale, suma la care a fost adjudecat contractul de reabilitare este de 12.091.090,94 de lei, fără TVA, suma estimată inițial de autoritatea contractantă Consiliul Județean Constanța fiind de 13.132.373,33 de lei. Asocierea de firme ce a depus noua ofertă și care a câștigat, totodată, contractul pentru reabilitarea Muzeului de Istorie este aproximativ aceeaşi cu cea care a depus singura ofertă în cadrul procedurii anterior derulate și care a fost anulată, în cele din urmă.
Diferența este că, pentru noua procedură a fost cooptată societatea Specialist Smart Group, care a lipsit în cadrul asocierii anterioare. Liderul asocierii, Actaeon Invest, este o firmă cu sediul social în Braşov. Aceasta a fost înfiinţată în 2016, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
Administratorul societăţii, ce are un capital social subscris de 120.000 de lei, este Cezar-Iulian Vlădoianu, acesta fiind, totodată, membru fondator alături de constănţeanul Mihai Vlad. De menţionat că firma are un punct de lucru şi în Constanţa, iar în luna iunie 2019, societatea a câştigat contractul pentru modernizarea Serviciului de Medicină Legală Constanţa, atribuit de către CJC. În noiembrie 2019, reprezentantul societăţii, Cezar Iulian Vlădoianu, a semnat contractul pentru reabilitarea Cetăţii Carsium.
La rândul său, Princer SA este o firmă înfiinţată în 1991 ce are un capital social subscris de 105.464,7 lei. Din firmă fac parte Soprex Imi SA, cu 22%, Alecsandru Corneliu Angelescu, ce deţine 49%, o listă de 3 acţionari persoane juridice ce deţin în total 0,93%, dar şi o listă cu un acţionar persoană fizică ce deţine 28,07%. Administratorul firmei, dar şi preşedinte şi director general este Alecsandru Corneliu Angelescu.
Un alt administrator este Constanţa Floricel Constantinescu şi, respectiv, Ștefan Lazăr. Firma se ocupă cu activităţi de arhitectură şi îi mai are ca cenzori/auditori pe Anişoara Pînzaru, Florentina Victoria Juhasz, Mihaela Sabina Marinescu, Ion Moiceanu - expert contabil. În 2016, societatea a avut o cifră de afaceri de 814.355 de lei şi un profit brut de 49.768 de lei, în 2017 cifra de afaceri a fost de 352.407 lei, cu o pierdere brută de 254.570 de lei, iar pentru 2018 cifra netă de afaceri a fost de 500.099 de lei, iar profitul brut 49.062 de lei.
Firma bucureşteană Specialist Smart Group a fost înfiinţată în anul 2016 şi este deţinută în cote egale de bucureşteanul Virgil Șerban, care este și administrator, şi de Alexandrina Stoica, de asemenea, din Bucureşti.
Firma se ocupă cu „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“. Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de Registrul Comerţului la data de 26.02.2020, în anul 2017, cu un salariat, firma a înregistrat un profit brut de 26.030 de lei şi a avut o cifră de afaceri netă de 45.000 de lei. În 2017, numărul angajaţilor a rămas constant, profitul brut a fost de 207.945 de lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 240.447 de lei.
Citește și:
Cine reabilitează Muzeul de Istorie Constanța și pentru ce sumă. Anevoiosul drum spre renaștere
Licitaţia pentru reabilitarea Muzeului de Istorie, anulată pentru a doua oară
Bucurie prematură? Ce se află în spatele victoriei anunțate de Consiliul Județean Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii