Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:44 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța nu va avea prea curând adăposturi dedicate animalelor pentru care s-a emis ordin expres de plasare (DOCUMENT)

ro

29 Mar, 2023 00:00 1569 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța a anulat administrativ licitația publică pentru servicii publice de adăpostire a animalelor de pe raza județului ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost
  • Precizăm că prin Hotărârea CJC nr. 50/28.01.2022 a fost aprobat Regulamentul Serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost
  • Potrivit vicepreședintelui CJ, Petre Enciu licitația va fi reluată pentru cele 6 acorduri-cadru, corespunzătoare celor 6 loturi
  • Enciu spune că legislația în vigoare nu este aliat pentru administrația județeană, dat fiind faptul că serviciile pentru care s-a organizat licitație nu pot fi decontate decât pentru o perioadă de 70 de zile
  • Acesta ar fi de altfel și motivul pentru care la achiziție nu s-ar fi prezentat niciun ofertant

 
 
Consiliul Județean Constanța a anulat administrativ licitația publică pentru servicii publice de adăpostire a animalelor de pe raza județului ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost.

Precizăm că prin Hotărârea CJC nr. 50/28.01.2022 a fost aprobat Regulamentul Serviciilor publice de adăpostire a animalelor de pe raza judeţului Constanţa, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost.

Prin animal aflat într-o situaţie de pericol se înţelege animalul aflat în oricare dintre următoarele situaţii:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit, abuzat;
b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;
c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul (orice animal sălbatic captiv este un animal în pericol);
d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;
e) animal domestic expus forţat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;
f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine şi caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulaţie publică.


Administrația județeană intenționa să încheie acorduri-cadru cu o durată de 24 de luni pe șase loturi, însă niciun agent economic nu s-a prezentat la licitație.

Potrivit vicepreședintelui CJ, Petre Enciu licitația va fi reluată pentru cele 6 acorduri-cadru, corespunzătoare celor 6 loturi (categorii de animale): Lot nr. 1 – animale din fauna sălbatică – talie mică (ex. vulpi, lupi, altele asemenea); Lot nr. 2 – animale din fauna sălbatică – talie mare (ex. cervide, mistreți, altele asemenea);Lot nr. 3 – păsări (ex. domestice, sălbatice); Lot nr. 4 – animale domestice – talie mică (ex. câini, pisici, altele asemenea); Lot nr. 5 – animale domestice – talie medie (ex. ovine, caprine, porcine, altele asemenea) și  Lot nr. 6 – animale domestice – talie mare (ex. bovine, cabaline, măgari, altele asemenea).

Enciu spune că legislația în vigoare nu este aliat pentru administrația județeană, dat fiind faptul că serviciile pentru care s-a organizat licitație nu pot fi decontate decât pentru o perioadă de 70 de zile. Acesta ar fi de altfel și motivul pentru care la achiziție nu s-ar fi prezentat niciun ofertant.
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Regulamentul de adăpostire a animalelor aflate în pericol de pe raza județului Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii