Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecție de ospitalitate românească în comuna Cumpăna pentru un grup de turiști americani

ro

15 Sep, 2024 10:55 182 Marime text

Vineri, comuna Cumpăna, județul Constanța, a avut onoarea de a primi un grup de turiști americani veniți din Bloomington, Indiana, într-o vizită menită să descopere cultura și tradițiile românești. Cei șase oaspeți au fost întâmpinați cu multă căldură de comunitatea din Cumpăna, demonstrând adevăratul spirit de ospitalitate românesc.

Turiștii au fost primiți cu tradiționala pâine și sare, simbolul românesc al bunătății și respectului, în gospodăria familiei Prisecariu de pe strada Zefirului. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții de bun venit din România, transmisă din generație în generație, fiind un moment de mare emoție pentru oaspeți.


Prima oprire a turiștilor a fost la Grădinița „Florilor”, unde au fost întâmpinați de doamna educatoare Andreea Fieraru și directorul instituției, doamna Nicoleta Timofte. După un tur ghidat al comunei, oaspeții au fost încântați de energia pozitivă a comunității noastre.


Vizita s-a concluzionat cu un prânz în gospodăria familiei Chirilă, unde doamna Geta a pregătit o masă tradițională în curte, decorată cu prosoape și elemente tradiționale românești. Oaspeții au fost serviți cu mămăligă și sarmale, iar pentru a completa experiența, au fost cinstiți cu rachiu de casă, făcut după o rețetă veche de la bunici.


În spiritul multicultural al comunei, gospodinele musulmane și române din Cumpăna au pregătit pentru turiști baclavale și alte bunătăți tradiționale dobrogene specifice comunității, oferind astfel oaspeților o imagine completă a diversității culturale din Dobrogea.


"Ne dorim ca turiștii să ne cunoască așa cum suntem noi, românii, cu adevărat: primitori, muncitori și oameni de suflet," a spus doamna Geta Chirilă, una dintre gazdele vizitei.

David, unul dintre turiști, a mărturisit: „România este o țară atât de frumoasă, cu obiceiuri și tradiții care încă se păstrează vii. Am fost profund impresionați de ospitalitatea oamenilor de aici. Totul a fost la superlativ!”


Cumpăna are cu ce se mândri! Oameni buni, gospodari și primitori care știu să își respecte și să își promoveze tradițiile!

Citește și 

Primăria Cumpăna anunță demararea proiectului pentru introducerea transportului metropolitan, pe ruta Constanța – Cumpăna și retur
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii