Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:02 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chițac s-a răzgândit în privința amplasamentului viitorului Spital Policlinic?! A fost emis un certificat de urbanism pentru bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

ro

14 Feb, 2022 00:00 4555 Marime text
  • Primarul Constanței, Vergil Chițac s-a răzgândit în privința amplasamentului viitorului Spital Municipal Policlinic, pe care l-a promis încă din campania electorală din 2020
  • Până anul acesta, edilul declara cu prilejul fiecărei intervenții că viitorul spital va fi edificat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de pe Bulevardul Ferdinand
  • De altfel în octombrie 2021, asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRL – Tractebel Engineering SA – SC BIM Design Consulting SRL – SC MC General Construct Engineering SRL, au câștigat contractul în valoare de aproximativ 5.6 milioane de lei fără TVA pentru realizarea studiilor necesare
  • În vara anului trecut, Primăria municipiului Constanța a emis certificatul de urbanism în vederea construirii și dotării unui Spital Municipal Policlinic
  • În ședința extraordinară la Consiliului Local Municipal din luna iunie 2021, a fost supus la vot și un proiect de hotărâre privind trecerea a două terenuri de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în domeniul public al municipiului
  • Fără nicio explicație edificatoare, primarul și echipa sa au decis ca viitorul spital să fie relocat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, după cum reiese din documentul eliberat pe 10 februarie
  • Este vorba despre un Certificatul de Urbanism cu numărul 141 care vizează construirea unui spital pe Bulevardul Aurel Vlaicu: „Policlinică municipală, specializarea cardiologie și oncologie Constanța – spital nou, organizare de șantier“



 
Primarul Constanței, Vergil Chițac s-a răzgândit în privința amplasamentului viitorului Spital Municipal Policlinic, pe care l-a promis încă din campania electorală din 2020.

Până anul acesta, edilul declara cu prilejul fiecărei intervenții că viitorul spital va fi edificat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de pe Bulevardul Ferdinand.

De altfel în octombrie 2021, asocierea formată din Atlas Consulting & Proiect SRL – Tractebel Engineering SA – SC BIM Design Consulting SRL – SC MC General Construct Engineering SRL, reprezentantă de Victor Alexandru Ciobotaru au câștigat contractul în valoare de aproximativ 5.6 milioane de lei fără TVA atribuit de primăria Constanța.

Această asociere urma să se ocupe de studiu de prefezabilitate, studiu topografic, studiu geotehnic, documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor potrivit certificatului de urbanism, documentații tehnice, proiect tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului în cadrul acestui proiect de construcție al spitalului policlinic.
 
Asta după ce, în vara anului trecut, Primăria municipiului Constanța a emis certificatul de urbanism în vederea construirii și dotării unui Spital Municipal Policlinic.
 
Mai mult, în ședința extraordinară la Consiliului Local Municipal din luna iunie 2021, a fost supus la vot și un proiect de hotărâre privind trecerea a două terenuri de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din imediata vecinătate a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în domeniul public al municipiului.


Fără nicio explicație edificatoare, primarul și echipa sa au decis ca viitorul spital să fie relocat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, după cum reiese din documentul eliberat pe 10 februarie a.c..

Este vorba despre un Certificatul de Urbanism cu numărul 141 care vizează construirea unui spital pe Bulevardul Aurel Vlaicu: „Policlinică municipală, specializarea cardiologie și oncologie Constanța – spital nou, organizare de șantier“.
Valabilitatea actului de urbanism este de 12 luni.
 
Potrivit declarațiilor anterioare ale aceluiași Vergil Chițac, documentațiile proiectului pentru care s-au realiazat deja licitații anul trecut urmau să fie depuse  sub forma unei cerero de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNNR).
 
Potrivit proiectului anunțat de edil pe 13 octombrie 2021, spitalul va avea trei etaje și componentele primire urgențe, ambulatoriu, bloc operator centralizat, compartiment sterilizare, laborator anatomie patologică, farmacie cu circuit închis, laborator analize, laborator energii înalte-radioterapie, anestezie și terapie intensivă, chirurgie generală, chirurgie plastică, urologie, ginecologie, gastroenterologie, medicină internă, oncologie, recuperare medicală, spitalizare de zi, psihologie, psihoterapie, meloterapie, kinetoterapie, masaj, fizioterapie, precum și salon Terapie Intensivă cu 15 paturi.


Totodată, vor fi amenajate parcări pentru vizitatori și pentru personal (ambele subterane), spații verzi și alei pietonale.

Întrebarea care se pune în acest moment este: cine răspunde pentru banii deja cheltuiți pentru studiile realizate pentru vechiul amplasament.
Oare Constanța este atât de bogată încât să-și permită să irosească milioane de lei?

Până la o explicație logică din partea administrației locale, se pare că da.
 
PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Spitalul Municipal Policlinic se va construi la Constanța. Unde va fi amplasat. Ce spune primarul Chițac despre componentele proiectului

Una dintre firme, în atenția DNA. O asociere de companii bucureștene se va ocupa de servicii de proiectare pentru spitalul Municipal Policlinic Constanța

 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii