Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:12 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Răzbel” în CJC? Presedintele Mihai Lupu l-a schimbat pe vicele Stelian Gima din AGA Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța. De ce a luat această decizie? (DOCUMENTE)

ro

03 Nov, 2023 17:00 2632 Marime text
  • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a emis două dispoziții succesive care vizează modificarea reprezentantului UAT județul Constanța în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța
  • Fără nicio explicație, vicepreședintele CJ, Stelian Gima a fost înlocuit cu purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța
  • Stelian Gima este membru PNL, partid care în iulie 2023 i-au retras sprijinul politic lui Mihai Lupu
  • Ruptura dintre conducerile CJC și ADD datează de la jumătatea acestui an
  • Fondatorii ADD județul Constanța sunt UAT județul Constanța și UAT municipiul Constanța




Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a emis două dispoziții succesive care vizează modificarea reprezentantului UAT județul Constanța în cadrul Adunării Generale a Acționarilor a Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța.
 
Gima, „victimă colaterală” în disputa Mihai Lupu – Vătămanu - PNL


 
Prin dispoziția nr.443, vezi secțiunea „documente”, Mihai Lupu l-a revocat din calitatea de reprezentant a UAT județul Constanța, în cadrul Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pe vicepreședintele CJC, Stelian Gima.

Din informațiile noastre, acesta ar fi aflat de această „mutare” o dată cu publicarea dispoziției în Monitorul Oficial al județului Constanța.
Stelian Gima este membru PNL, partid care în iulie 2023 i-au retras sprijinul politic lui Mihai Lupu.


Dispoziția au avut la bază: prevederile articolului 199 alin.(1) și (2) din O.U.G. nr.57/03.07.2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare; prevederile Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislative și art.196 alin.(1) lit.b) din O.U.G. nr.57/03.07.2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Ulterior, prin dispoziția nr.444, vezi secțiunea „documente”, șeful CJC i-a delegat calitatea de reprezentant a UAT Județul Constanța în ADD județul Constanța lui Marian Cioacă, în baza referatului de specialitate nr.38506/02.11.2023 al Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică și hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.36/17.02.2021 privind participarea Unității Administrativ Teritorială Județul Constanța în calitatea sa de membru fondator la înființarea Asociației de Dezvoltare Durbailă a Județului Constanța.

Marian Cioacă este inspector în Compartimentul Comunicare, Protocol și Organizare Evenimente iar prin această dispoziție a fost împuternicit să voteze și să semneze în numele și pe seama județului Constanța, documentele suspuse dezbaterii și aprobate în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Secretarul General al Județului, prin grija Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică, comunică prezentele dispoziţii Prefectului Județul Constanța.

Din AGA ADD județul Constanța fac parte în acest moment reprezentanții Consiliului Județean Constanța – Gabriel Monea, administrator public și Marian Cioacă, inspector și reprezentanții Primăriei Constanța – Ionuț Rusu, viceprimar și Alin Vintilă, director Direcția Logistică și Achiziții Publice.

 

Cum își motivează Mihai Lupu decizia?

Am solicitat un punct de vedere oficial președintelui CJC în legătură cu această schimbare, pe care îl publicăm mai jos:

„Am primit un raport al vicepreședintelui Petre Enciu, care trage un semnal de alarmă în privința existenței unui risc crescut de neimplementare a proiectelor derulate de această asociație. Este clar că lucrurile nu merg în direcția potrivită, iar aceste sincope, indiferent de natura lor, trebuie să fie reglate, într-un fel sau altul. Ceea ce pot să vă confirm la acest moment, cu certitudine, este că vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura maturitatea acestor proiecte importante, indiferent pe cine va trebui să înlocuim. În curând, va avea loc o ședință AGA, în care se vor lămuri toate aceste aspecte. Veți avea atunci, totate detaliile pe acest subiect", a transmis Mihai Lupu prin Biroul de Presă la solicitarea ZIUA de Constanța.


Contactat telefonic, vicepreședintele Petre Enciu a precizat pentru ZIUA de Constanța că în raportul realizat  urmare a unei discuții avute cu ADD județul Constanța, nu a făcut referire nici la componența AGA, nici la partea de buget sau rapoartele financiare ale Asociației, ci s-a referit strict la proiectele derulate împreuncă cu administrația județeană și care din punctul său de vedere nu ar avea vizibilitatea scontată. Este vorba despre aceleași proiecte pentru care s-a dorit în august a.c. revocarea mandatelor și la care ne-am referit deja mai sus.


Ruptură între conducerea CJC și ADD!
 
Ostilitățile dintre conducerile CJC și ADD au devenit publice la jumătatea acestui an.
 
De altfel, totul a culminat cu o încercare de revocare a mandatelor pentru proiectele derulate de Asociația de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța prin intermediul unui vot în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean din luna august acestui an. Este vorba despre proiectele de finanțate prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”, cu 140 de milioane de lei, DJ 393 (tronsonul cuprins între localitățile Techirghiol și Arsa) și DJ 391 (tronsonul cuprins între localitățile Tuzla și Biruința) care fac legătura cu sudul litoralului, porturile pescărești și extinderea „Obor General Scărișoreanu".
 
În timpul ședinței, co-inițiatorii revocării mandatelor, președintele și vicepreședintele CJC, Mihai Lupu și Petre Enciu au retras solicitările de revocare.
 
Reamintim, Ana-Maria Vătămanu a fost numită prin dispoziția lui Mihai Lupu (n.r. președintele Consiliului Județean Constanța) în funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Fondatorii ADD județul Constanța sunt UAT județul Constanța și UAT municipiul Constanța.

La un an de când au lansat de mână Strategia de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța pentru perioada  2021 – 2027, relațiile dintre conducerea Consiliului Județean Constanța și Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța este aproape inexistentă.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Ruptură între conducerea CJC și Ana-Maria Vătămanu Se cere revocarea mandatelor pentru proiectele derulate de Asociația de Dezvoltare a județului Constanța (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii