Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:13 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul UAT Mangalia lasă la aprecierea instanței validarea sau invalidarea consilierilor locali AUR și USR! (DOCUMENT)

ro

14 Oct, 2024 16:05 271 Marime text
Secretarul UAT Mangalia, Andreea Ciocănel a transmis astăzi la Judecătoria Mangalia propunerea de validare/invalidare a mandatelor consilierilor locali, așa cum au rezultat după votul din 9 iunie a.c.

Consiliul Local Mangalia este format din 19 consilieri locali.
 
Atribuirea mandatelor după votul din 9 iunie s-a făcut astfel:

PNL – 8 mandate; PSD – 5 mandate; AUR – 4 mandate și USR – 2 mandate.

În adresa transmisă instanței, în ultima zi legală,  în legătură cu mandatele aleșilor de la AUR și USR – Mohammad Murad, Dan Nicolae Lefter Trușcă Cosmin Vasile, Nicolae Moroianu, Adburefi Semiran și Lucian Ionel Vișa secretarul face următoarele mențiuni:

Cei 6 consilieri locali declarați aleși în urma alegerilor locale din data de 09.06.2024, mai sus mentionati, au transmis secretarului General al Municipiului Mangalia documentele doveditoare pentru îndeplinirea, conditiilor prevăzute la art.114 alin.(2) lit.a) - e) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările completarile ulterioare. (…)

Totodată prin adresa anterior menționată a Poliției Municipiului Mangalia se precizează că doar instanța legal investită cu validarea mandatelor consilierilor locali, pentru justa soluționare a contestațiilor, poate solicita Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia sau Poliției Municipiului Mangalia, date suplimentare din dosarul penal privind persoanele implicate, calitatea procesuală a acestora, cât și copii conform cu orginalul ale actelor de urmărire penală efectuate în cauză.
 
Pe asemenea, prin Adresa înregistrată la sediul Primăriei Municipiului Mangalia de organizația locală a Partidului Național Liberal prin avocat, se comunică Ordonanța de confirmare de continuare a urmăririi penale din data de 27.08.2024, precum și ordonanța privind extinderea urmăririi penale din data de 11.09.2024.

Față de aceste aspecte, precizez faptul că las la aprecierea instanței validarea/ invalidarea mandatelor celor 6 consilieri locali declarați aleși, întrucât aceasta este singura suverană în analizarea documentelor transmise și doar aceasta poate aprecia dacă consilierul local declarat ales îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de la art, 114 al. 2 lit - f din 0UG nr.57/2019 privind Codul Administrativ întrucât potrivit prevederilor art.114 alin.(3) si alin.(4) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ, Secretarul General al Municipiului are doar obligația de a înainta către judecătorie documentele doveditoare pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute la art.114  alin. 2, lit.a)- e, transmise de către consilirii locali declarați aleși, acesta neavând competența și nici calitatea intr-o astfel de procedura cu privire la prevederile art. 114 alin.(2) lit. din 0.UG. nr.57/2019 privind Codul Administrativ”.



Reamintim, rzultatele finale pentru Consiliul Local Mangalia în urma alegerilor din 9 iunie au fost următoarele:

PNL – 5488 voturi – 34,53%

PSD &ndash ; 3892 – 24,49%

AUR – 2531 voturi – 15,92%

USR – 1177 voturi – 7,40%

Alianța Noi Suntem Mangalia – 1036 voturi – 6,52%

SOS România – 522 voturi – 3,28%

PRO România 482 voturi – 3,03%

Reînnoim Proiectul European al României – 266 voturi – 1,67%

PUSL – 234 voturi – 1,47%

Forța Dreptei - 132 voturi – 0,83%

Partidul Patrioților - 129 voturi – 0,81%
 

Mohammad Murad(AUR) și Stelian Ion (USR) îi cer primarului Mangaliei să renunțe la abuzuri!


Coordonatorul AUR Constanța, Mohammad Murad a menționat pentru ZIUA de Constanța că este un abuz prin care se dorește schimbarea votului de la alegerile locale al cetățenilor din Mangalia. „În lipsa unei soluții definitive și irevocabile în acel dosar la care se face referire, primarul Radu Cristian și secretara primăriei fac un abuz. Și AUR a depus o plângere în legătură cu alegerile locale și stă și acum în sertar, în schimb plângerea PNL este verificată de instituțiile statului. Este un abuz iar domnul primar face tot posibilul să schimbe rezultatul votului de la alegeri, ceea ce este incalificabil”, a menționat Murad.

 
Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion a spus la rândul său că a depus la Judecătoria Mangalia, înscrisuri prin care solicită magistraților să ia act de documentele oficiale depuse la dosar care îndeplinesc toate condițiile pentru validare. „Simplul fapt că există plângeri, în curs de verificare și a căror parcurs pot dura ani de zile, nu reprezintă un motiv pentru invalidarea consilierilor noștri. Se încearcă un abuz iar pe această cale îi transmit primarului Radu Cristian să fie preocupat de dosarele pe care le are și să respecte votul cetățenilor”, a transmis Stelian Ion.


Citește și:

Mangalia stă pe un butoi de pulbere Nu au fost validate mandatele consilierilor locali aleși la alegerile din 9 iunie. Trei partide amenință că vor sesiza instituțiile statului!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii