Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Primăria Constanța face iar bani de pe urma școlilor. Scoate la închiriat săli de curs, laboratoare, cancelaria și săla de sport de la școala nr. 6 „Nicolae Titulescu”

ro

25 Jul, 2024 13:10 391 Marime text
  • Potrivit Regulamentului de închiriere a bunurilor aflate în domeniul public al munIciplului Constanța și administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat aprobat prin H.C.L. nr. 498/2022 modificată prin H.C.L. nr. 510/2023 și Primăria și unitatea de învățământ câștiga din procedura de închiriere procente egale - 50% din valoarea chiriei.


Și în ședința de Consiliu Local Municipal din lunia iulie, aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a unor spații și a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” .

Pe ordinea de zi se află mai proiecte de hotărâre care se referă la închirierea prin licitație a unor spații având ca destinație specifică învățământului.

Este vorba despre închirierea prin licitație publică a sală de sport, cancelariei, secretariatului, bibliotecii și a unor laboratoare situate în municipiul Constanța, Aleea Cameliei nr. 2, amplasat în incinta/curtea Școlii Gimnaziale nr. 6 „Nicolae Titulescu”, în suprafață de 946 mp, cu destinația – activități instructiv-educative din domeniul sportiv.

PROIECT DE HOTARARE PRIVIND ÎNCHIRIEREA PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A SPAȚIULUI CANCELARIE ÎN SUPRAFAȚĂ UTILĂ DE 21,23 MP, AMPLASAT ÎN CORPUL C1 AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.6, „NICOLAE TITULESCU” SITUAT ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ALEEA CAMELIEI NR. 2, CU DESTINAȚIA – SPECIFICĂ DOMENIULUI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

PROIECT DE HOTARARE PRIVIND ÎNCHIRIEREA PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A SPAȚIULUI SECRETARIAT ÎN SUPRAFAȚĂ UTILĂ DE 8,25 MP, AMPLASAT ÎN CORPUL C1 AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR. 6, „NICOLAE TITULESCU” SITUAT ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ALEEA CAMELIEI NR. 2, CU DESTINAȚIA – SPECIFICĂ DOMENIULUI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI;

PROIECT DE HOTARARE PRIVIND ÎNCHIRIEREA PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A SPAȚIULUI LABORATOR BIOLOGIE ÎN SUPRAFAȚĂ UTILĂ DE 57,31 MP, AMPLASAT ÎN CORPUL C1 AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR. 6, „NICOLAE TITULESCU” SITUAT ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ALEEA CAMELIEI NR. 2, CU DESTINAȚIA – SPECIFICĂ DOMENIULUI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI;


PROIECT DE HOTARARE PRIVIND ÎNCHIRIEREA PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A SPAȚIULUI SALĂ SPORT ÎN SUPRAFAȚĂ UTILĂ DE 57,35 MP, AMPLASAT ÎN CORPUL C1 AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.6, „NICOLAE TITULESCU” SITUAT ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ALEEA CAMELIEI NR. 2, CU DESTINAȚIA – SPECIFICĂ DOMENIULUI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

PROIECT DE HOTARARE PRIVIND ÎNCHIRIEREA PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A SPAȚIULUI LABORATOR CHIMIE ÎN SUPRAFAȚĂ UTILĂ DE 77,44 MP, AMPLASAT ÎN CORPUL C1 AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.6, „NICOLAE TITULESCU” SITUAT ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ALEEA CAMELIEI NR.2, CU DESTINAȚIA – SPECIFICĂ DOMENIULUI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI

PROIECT DE HOTARARE PRIVIND ÎNCHIRIEREA PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A SPAȚIULUI SALĂ DE CLASĂ ÎN SUPRAFAȚĂ UTILĂ DE 55,79 MP, AMPLASAT ÎN CORPUL C1 AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.6, „NICOLAE TITULESCU” SITUAT ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ALEEA CAMELIEI NR. 2, CU DESTINAȚIA – SPECIFICĂ DOMENIULUI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI;

PROIECT DE HOTARARE PRIVIND ÎNCHIRIEREA PRIN LICITAȚIE PUBLICĂ A SPAȚIULUI BIBLIOTECĂ ÎN SUPRAFAȚĂ UTILĂ DE 50,89 MP, AMPLASAT ÎN CORPUL C1 AL ȘCOLII GIMNAZIALE NR.6, „NICOLAE TITULESCU” SITUAT ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA, ALEEA CAMELIEI NR. 2, CU DESTINAȚIA – SPECIFICĂ DOMENIULUI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI


 
Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu" Constanța este unitate de învățământ cu personalitate juridică.

Spațiile vor fi închiriate numai pentru desfășurarea activităților instructiv educative. Motivele care justifică încheierea contractului de închiriere sunt administrarea eficientă a domeniului public al orașului Constanța pentru atragerea de venituri suplimentare la bugetul local.
 
Prin regulamentul de închiriere a bunurilor aflate în domeniul public al munIciplului Constanța și administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat aprobat prin H.C.L. nr. 498/2022 modificată prin H.C.L. nr. 510/2023 se urmărește stabilirea procedurii de închiriere a bunurilor-construcții sau terenuri-aflate în proprietatea publică a municipiului Constanța și date în administrarea unităților de învățământ.
 
Reamintim, în sedința de CLM Constanța din 28 martie, a mai fost aprobat un proiect de hotărâre care se referea la închirierea, prin licitație, a unui spațiu amplasat în curtea Școlii Gimnaziale nr. 6 „Nicolae Titulescu”, în suprafață de 946 mp, care poate fi închiriat pentru 10 ani.

În raport cu aceste prevederi, titularul dreptulul de administrare a inițiat procedura de închiriere prin licitație publică a spațiului, ce aparține domeniulul public al municipiului Constanța.

Directorul de la Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Tiulescu", prof. Constantin Mija a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu este pentru prima dată când se procedează la închirierea unor spații, în condițiile neafectării procesului educațional.

Mija spune că a primit o solicitare pentru închirierea unor spații de la un liceu privat din Piața Neamț (n.r. Liceul Teoretic „Dr. I.C. Parhon”) și acesta este motivul pentru care a inițiat procedura de închiriere.

Directorul școlii a mai spus că nu este obligatoriu ca toate spațiile să fie închiriate și în același timp, a adăugat că acest lucru va fi posibil doar dacă până la toamnă nu se va intra pe proiectul de execuției de lucrări aferente obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a școlii Gimnaziale nr.6, Constanța", aflat acum în procedură de licitație.

Potrivit Regulamentului de închiriere a bunurilor aflate în domeniul public al munIciplului Constanța și administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat aprobat prin H.C.L. nr. 498/2022 modificată prin H.C.L. nr. 510/2023 și Primăria și unitatea de învățământ câștiga din procedura de închiriere procente egale - 50% din valoarea chiriei.


Citește și:

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii