Ședința Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului a municipiului Constanța. Detalii despre proiectele imobiliare și urbanistice aflate pe ordinea de zi!
Ședința Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului a municipiului Constanța. Detalii despre proiectele
16 Sep, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
2282
Marime text
INTRO:
Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului – Comisia tehnică de estetică urbană se va întruni în data de 19.09.2024, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.
Pe ordinea se zi se regăsesc mai multe documentații de urbanism, pe care le trecem în revistă în continuare:
PUD – locuință individuală, str. Turda Nr.10, investitor societatea VILA ALEX SRL, cu sediul social în Costinești, unic asociat și administrator Laura Gabriela Tănase – etapa demarare consultare publică;
PUZ pentru teritoriul delimitat de str. Soveja, Str. Baba Novac, str. Biruinței și str. Steagului, inițiator societatea NEW DOBROGEA TURISM SRL – etapa demarare consultare publică;
Procedurile privind elaborarea PUZ – delimitat de strada Steagului, alee de accces, str. Biruinței și str. Soveja au demarat încă din 2020.
Amplasamentul ce vizează planul urbanistic zonal se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată este parte dintr-o zonă preponderent rezidenţială, cu funcţiuni de locuire colectiva si individuală. Amplasamentul este situat între strada Soveja, strada Biruintei şi strada Steagului. În zonă se află şi unităţi de învăţământ din reţeaua publice: Şcoala de maiştri militari, Academia de Marină Mircea cel Bătrân, Şcoala nr. 23.
Potrivit PUG Constanţa, aprobat prin HCLM nr. 653/1999, zona studiată face parte din UTR 5, ZRL4 – subzona locuinţelor colective medii în regim de înălţime P+3-4E, unde pentru stabilirea condițiilor de construire este necesară întocmirea de planuri urbanistice zonale.
Blocul de locuinţe va fi situat pe strada Biruinţei 62-64, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp. New Dobrogea Turism SRL este înființată din 2012, are sediul în Constanța și este controlată de Sultana Pucerea. În 2023, compania a declarat o cifră de afaceri de 648.847 lei, profit de 110,196 lei și 2 angajați.
PUZ pentru teritoriul delimitat de bd. Mamaia ambele fronturi, str. Răchitași și str. Soveja ambele fronturi, inițiator societatea BCD INTERMED SRL – etapa demarare consultare publică;
Scopul prezentei documentații constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat în zona de Nord a municipiului Constanța, pe strada Soveja, nr. 7, număr cadastral 256214.
Amplasamentul studiat are o suprafață totală de 817 mp și se află în subzona de reglementare urbanistică ZRL2A – locuințe individuale cu maxim P+2 situate în afara perimetrelor de protecție, așa cum este prevăzut în Regulamentul aferent PUZ aprobat cu HCLM NR.53/2012, și cum este specificat în Certificatul de Urbanism nr. 988/30.03.2023 emis de Primăria Constanța.
Prin Planul Urbanistic Zonal se va studia o zonă mai mare ce cuprinde amplasamentul și se vor stabili pentru aceasta reglementari noi cu privire la: regimul de construire, funcțiunile permise, regimul de înălțime și înălțimea maximă admisă, regimul de aliniere și retragere față de limitele de proprietate. Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) și procentul de ocupare a terenului (POT) se mențin conform PUZ aprobat.
Terenul este rezultatul alipirii a două imobile, conform Actului Notarial 2216/12.07.2022 emis de Vonica Cătălina Elena.
Aflată în proximitatea Parcului Tabăcariei cu dotările aferente, arealul urban este încărcat de multiple funcțiuni ce se întrepătrund: locuire, servicii, dotări comerciale, loisir.
Regimul de înălțime este variabil, de la clădiri parter, la imobile de apartamente de P+4 etaje sau clădiri de birouri / unități bancare P+5E sau mai înalte. Insula ce cuprinde amplasamentul și care se conturează a fi zona studiată prin PUZ se află la intersecția b-dului Mamaia cu str. Soveja și are un corp format dintr-un un țesut omogen de locuințe individuale către str. Răchitași, iar spre arterele intens circulate devine discontinuu și fragmentat. Pe teren sunt edificate doua imobile: - Corp C1 cu funcțiunea de “locuință”, regimul de înălțime “Parter” și SC = 155m; - Corp C2 cu funcțiunea de “construcție industrial și edilitară”, regimul de înălțime “Parter” și SC = 183m. POT existent = 41,37%, CUT existent = 0,41.
În prezent, în incintă se desfășoară activitatea de “Depozitare materiale de construcții” conform Extrasului de Carte funciară.
Amplasamentul se va elibera de construcții în vederea realizării unei noi investiții în conformitate cu tema program oferită de beneficiar.
Parcările aferente noului obiectiv se vor asigura, în incintă, la nivelul solului, sau în spațiile subterane ale viitoarei construcții.
Terenul este proprietatea SC BCD Intermed SRL, conform Actului Notarial atașat prezentei documentații.
Despre BCD Intermed SRL
Înființată în anul 1992, firma are sediul pe strada Soveja, nr. 7-9, Constanța și se ocupă de comerțul cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare.
Bucur Dorina este asociat unic, iar Bratu Eugen-Nicolae este administrator. În anul 2022, firma cu 12 salariați a declarat o cifră de afaceri de 7.509.319 lei și un profit de 107.951 lei.
PUZ pentru teritoriul delimitat de str. Caraiman, str. Albastră, str. Antim Ivireanu și limite cadastrale, inițiator Dragu Angelica – etapa emitere aviz Arhitect șef;
Zona studiată însumează o suprafaţă de 10.614 mp și este delimitată de strada Caraiman, strada Albastră și strada Antim Ivireanu și limite cadastrale.
Planul Urbanistic Zonal are ca obiect zonificarea, diversificarea funcționeală și regim de înălțime aferente reglementărilor din P.U.G. aprobat prin HCL nr. 653/1999 și prelungit cu HCL nr.429/2018.
Iniţiatorul Dragu Angelica, nu solicită intrarea în legalitate pentru terenul aferent situate în limita zonei studiate.
Locația în care urmează să se realizeze investiția, în suprafață totală de 700 mp din acte se află în intravilanul Municipiului Constanța.
Terenul are accesul auto și pietonal din Aleea Mitropolit Antim Ivireanu pe latura nordică și are deschidere și la str. Caraiman pe latura sudică.
Scopul prezentei documentații constă în reglementarea zonei studiate în cadrul PUZ în vederea construirii unui imobil cu destinația depozitare și comerț en-gros flori.
Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementari noi cu privire la: regimul de construire, functiunea amplasamentului, înălțimea maxima admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale si posterioare ale parcelei.
Potrivit documenteției, procentul de ocupare a terenului să fie de maximum 85%, coeficientul de ocupare a terenului de 3, iar înălțimea maximă, de 16 metri la cornișă sau atic, cu maximum cinci niveluri supraterane sau regim de înălțime P+4E. Ședința de dezbatere publică a avut loc pe 23 august 2024. Proiecte s-a aflat și în atenția APM Constanța.
PUD – construire 2 imobile servicii, comerț, show-room, sediu administrativ, Parcela A 903/43/1, tarla 99, investitor Cleva Marian Mihăiță – etapa emitere aviz Arhitect șef;
Inițiatorii PUD sunt Costel Apostu și Marian Cleva iar proiectant general este SC Alflor Proiect SRL.
Amplasamentul este situat în vecinatatea bd.I.C.Brătianu,spre Valul lui Traian,dar accesul la lot este reglementat prin PUZ 31 9/2012 din drumul propus profil 2-2’,actual DE 903/115.
Accesul la teren se face din drumul propus prin PUZ,neamenajat in prezent,avand latimea medie a carosabilului propusa de 7 metri si a trotuarelor de cate 1,5metri și spații verzi de aliniament cate 2 m pe fiecare parte.
În zonă exista un obiectiv cu valoare de patrimoniu cultural,respectiv Valul mare de pământ,înscris în lista Monumentelor Istorice cu indicativul CT-I-m-A-02558.05,a cărei raza de protecție este de 100m în jurul acestui monument.
Terenul studiat se află la o distanță de 201 m față de monumentul Valul mare de pământ, în cel mai apropiat punct al acestuia față de monument.
Suprafața terenului curți-construcții este de 2.500mp, front de 25.01 m la drumul DE 903/11 5. Pe terenul studiat nu se afla în acest moment nici o construcție,tot terenul fiind liber de construcții,platforme,alei.
În teritoriul din care face parte terenul ce genereaza PUD se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice.
Zona studiată este parte dintr-o zonă mixtă, cu funcțiuni de servicii,comerț,depozitare,sedii administrative și show-room-uri.
Conform HCLM nr. 319/2012, terenul studiat se află în zona de reglementare M2-zonă mixtă comerț și servicii cu regim mediu de înălțime.
Terenul ce a generat initiațiva întocmirii unui PUD aparține Marian Cleva, Marian Mihăiță și Florentina Diana, Costel și Ramona-Maria Apostu.
Realizarea Planului Urbanistic de Detaliu este necesară în vederea construirii a două imobile P+1 E cu destinația de servicii,comerț,show-room,sediu administrativ-birouri.
Se propun două construcții cu parter și un etaj, cu destinația de servicii,comerț,sediu administrativ,show-room, cu funcțiunile complementare necesare(parcaje,platforma depozitare deseuri menajere,etc...).
Suprafața maximă construită va fi de 800mp și suprafața maximă desfășurata va fi 1.600mp.
Conform HCLM 11 3 /27.04.2017, pentru functiunea propusa se vor asigura minimul necesar de locuri de parcare în incintă, la nivelul solului și va fi amenajat un singur acces auto de 6 metri lățime.
Se vor ceda 125,3 metri din terenul studiat pentru extindere DE 903/11 5 conform profil 2-2’ din PUZ aprobat cu HCL 31 9/2012.
Dupa obținerea aprobarii PUD prin Hotarârea Consiliului Local al Municipiului Constanța, investitorul pe baza unui nou C.U. emis de către Primaria Constanta va putea trece la obținerea Autorizației de Construire în vederea edificării imobilului propus.
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru introducere în intravilan Parcela A 663/10 – lot 1/1/2/1/1 și Parcela A 663/10 – lot 1/1/2/1/2, inițiator societatea UCSAT ACCES SRL;
Primăria Constanţa a refuzat în 2019 eliberarea certificatului de urbanism pentru construirea unei hale de producţie pentru societatea SC Ucsat – Acces SRL pentru parcela A663/10, lot 1.1.2.1.2, din localitatea Constanţa.
Societatea dorea să construiască un imobil cu utilitate hală producţie, însă municipalitatea a refuzat pe motiv că trebuie elaborată o schiţă de dezvoltare pe termen lung pentru zona respectivă.
Compania Ucsat – Acces SRL cu sediul în municipiul Constanța care face comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare aparține lui Gheorghe Gica.
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru modificare reglementări urbanistice aplicabile teritoriului delimitat de incintă Raja, incintă centru comercial Tom, str. Alexandria, str. Madrid și str. Riga, zona Palazu Mare, inițiator Maticiuc Ion ;
Proiectul imobiliar vizează „Construire ansamblu imobile cu destinația de locuințe colective și funcțiuni complementare cu regim de înălțime S+P+MZ+5E, amenajare și împrejmuire teren, piscină, siglă luminoasă, organizare de șantier“.
Pentru edificarea lui este nevoie de un Plan Urbanistic Zonal.
Proiectul s-a aflat pe masa comisiei din luna iulie a.c., însă se pare că nu a convins urbaniștii.
Astfel, la ședința din 19 septembrie specialiștii îl vor analiza din nou și vor decide dacă vor emite avizul de oprtunitate pentru elaborarea acestui Plan Urbanistic Zonal.
Conform documentațiilor depuse încă de anul trecut la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în proiect este prevăzut un ansamblu rezidențial cu trei blocuri a câte cinci ori șase etaje.
Cele trei imobile vor include 231 de apartamente.
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru reglementare teren str. Oborului nr. 38, inițiator societatea HOLIDAY BEACH SRL și societatea ASTORIA BUILDING SRL;
Despre Holiday Beach SRL
Înființată în anul 2007, societatea Holiday Beach SRL are sediul pe strada Lotus, nr. 14, ap. Camera 5, Năvodari și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
Firma este controlată de Petrică Constantin Oprea, cu 80% din capitalul social, Cosmin-Florentin Oprea, cu 10 % din capitalul social și Răzvan Oprea, cu 10 % din capitalul social.
Administratorii firmei sunt: Cosmin-Florentin Oprea și Petrică Constantin Oprea.
Potrivit termene.ro, Oprea Cosmin-Florentin mai este asociat și administrator în: Ace Car Express SRL și Opera Beach SRL.
Numele lui Oprea Petrică Constantin apare în: Perfect Construct Serv SRL, Viva Holding SRL, Macos SRL, Comas Impex SRL, Zeus Service SRL, Nova Holding SRL, Lotus Camping SRL, Nova Management SRL, Zeus Construct SRL, Sea Nights SRL și Opera Residence SRL.
La rândul său, Oprea Cosmin-Florentin este în Ace Car Express SRL și Opera Beach SRL.
Despre Astoria Building
Firma a fost înființată în anul 2012, având sediul social pe strada Duiliu Zamfirescu, din municipiul Constanța.
Asociați în firmă sunt Adriana Bădescu și Nicu Babu, care este administratorul firmei.
Activitatea principală a firmei constă în „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
Numele lui Nicu Babu este cunoscut în mediul de afaceri constănțean.
Numele său apare și în Fish Tour Delta SRL, Lavdor Perla Mării SRL și Nicolaos SRL.
PUZ pentru teritoriul delimitat de str. Anton Cehov, bd Aurel Vlaicu și limite cadastrale, inițiator societatea BUILDING PROJECT & PLANS SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef.
Planul Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de parcelele cu nr. cad. IE 257234 și IE 257235 provenite din parcela cu nr. cad. IE 201545, zona delimitată de str. Anton Cehov, bd. Aurel Vlaicu și limite cadastrale", inițiator Building Project & Plans SRL s-a aflat în consultare publică.
Această societate dorește să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de cele două parcelele cu nr. cad. IE 257234 și limitele cadastrale din documentație.
La dezbaterea publică programată în data de 23.08.2024, au fost prezenți: reprezentant Direcţia Generală Urbanism și Patrimoniu, reprezentanți elaborator SC USONIA SRL și o persoană din partea beneficiarului, conform Procesului verbal de ședință nr. 162218/23.08.2024.
Vă reamintim, Primăria Constanța a emis un certificat de urbanism pentru firma Building Project & Plans, pentru o investiție în municipiu.
Prin CU 399 din 12 februarie 2024, se dorește implementarea următorului proiect: „Construire cinci (5) imobile 2S+P+10-11 etaje cu funcțiuni birouri, servicii, activități conexe la parter și locuințe colective la etaje, parcări, căi de acces, spații verzi, loc de joacă pentru copii, funcțiuni aferente locuirii, spațiu de învățământ preuniversitar și organizare de șantier cu respectarea HCLM 277/2022 privind căile de acces și circulațiile publice cat si a edificabilelor conform plansei de reglementari”. Primăria a emis și următoarea notă: recepția la terminarea lucrărilor se poate realiza doar după dezmembrarea căilor de acces și circulațiilor propuse prin RLU. Documentația este valabilă 12 luni.
Building Project&Plans SRL (fostă New Home Construct SRL)
Societatea a fost înființată în anul 2011, cu sediul social pe strada Ion Roată, din municipiul Constanța, județul Constanța.
Asociați sunt Headstone Holdings LTD, persoană juridică cu sediul în Nicosia, Cipru, care deține 99,917% din capitalul social și Maria-Sonia Lazăr, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi 0,083%. Administrator este Maria-Sonia Lazăr. „Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii” este activitata principală a societății.
Firma este fondată în anul 2011, fiind deținută de Headstone Holdings LTD, din Cipru – 99% și de Maria-Sonia Lazăr – 1%. Cea din urmă este și administrator.
În 2023, compania raportat o cifră de afaceri de 12,272,430 lei, profit de 4,029,943 lei și 6 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 1389.18%, potrivit www.termene.ro.
PUZ – Campus – etapa 1 – Situația existentă – disfuncționalități, analiză SWOT – inițiator UAT municipiului Constanța;
PUZ – Campus municipiul Constanța va reglementa 70 de ha
Obiectul contractului îl constituie reglementarea urbanistică a unei zone în suprafață de aproximativ 70 ha, delimitat de bd. Aurel Vlaicu, bd. Tomis, incinta RAJA, mal Lac Siutghiol și limite cadastrale și va studia posibilitatea configurării spațial-funcționale, specific mediului urban, a unui ansamblu de funcțiuni mixte compatibile sau de completare specifice unei zone care include functiuni rezidențiale, turistice (cazare, alimentație publică și de învățământ). Valoarea estimată fără TVA este de 602 000 lei.
PUZ – Consolidare și regenerare urbană taluzuri, reglementare plaje aferente zonă Constanța Nord – etapa 1 – Situația existentă – disfuncționalități, analiză SWOT – inițiator UAT municipiului Constanța.
PUZ-ul pentru taluz va analiza utilizarea terenurilor, al infrastructurii rutiere și pietonale și valorilor de trafic auto.
Obiectul contractului îl constituie reglementarea urbanistică a unei zone în suprafață de aproximativ 171 ha, delimitat pe limite cadastrale de Marea Neagră, limită PUZ Mamaia, al. Studenților, str. Toma Caragiu, str. Dumitru Lupu, str. Jean Constantin, str. Pescarilor, str. Zorelelor, cota superioară a taluzului, str. Grozești, str. Pescarilor, str. Rotterdam, Parcul Rotterdam, str. Yokohama, str. Salonic, alee carosabilă, str. Pescarilor, str. Unirii, cota superioară taluz, incintă Spital militar și PUZ zona centrală și va analiza zona din punct de vedere al modului de utilizare a terenurilor, al infrastructurii rutiere și pietonale și valorilor de trafic auto, al conexiunilor la rețeaua stradală existent și infrastructura tehnico-edilitară. Valoarea contractului fără TVA este estimat la 675 000 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Citește și:
O nouă ședință a Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului a municipiului Constanța. Ce proiecte intră la dezbateri?
Primăria a comandat două PUZ-uri. Unul pentru zona Campus iar celălalt pentru taluzul municipiului Constanța
Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului – Comisia tehnică de estetică urbană se va întruni în data de 19.09.2024, începând cu ora 10:00, în sala de ședințe din bd. Tomis nr. 51, etaj 1.
Pe ordinea se zi se regăsesc mai multe documentații de urbanism, pe care le trecem în revistă în continuare:
PUD – locuință individuală, str. Turda Nr.10, investitor societatea VILA ALEX SRL, cu sediul social în Costinești, unic asociat și administrator Laura Gabriela Tănase – etapa demarare consultare publică;
PUZ pentru teritoriul delimitat de str. Soveja, Str. Baba Novac, str. Biruinței și str. Steagului, inițiator societatea NEW DOBROGEA TURISM SRL – etapa demarare consultare publică;
Procedurile privind elaborarea PUZ – delimitat de strada Steagului, alee de accces, str. Biruinței și str. Soveja au demarat încă din 2020.
Amplasamentul ce vizează planul urbanistic zonal se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al Primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Zona studiată este parte dintr-o zonă preponderent rezidenţială, cu funcţiuni de locuire colectiva si individuală. Amplasamentul este situat între strada Soveja, strada Biruintei şi strada Steagului. În zonă se află şi unităţi de învăţământ din reţeaua publice: Şcoala de maiştri militari, Academia de Marină Mircea cel Bătrân, Şcoala nr. 23.
Potrivit PUG Constanţa, aprobat prin HCLM nr. 653/1999, zona studiată face parte din UTR 5, ZRL4 – subzona locuinţelor colective medii în regim de înălţime P+3-4E, unde pentru stabilirea condițiilor de construire este necesară întocmirea de planuri urbanistice zonale.
Blocul de locuinţe va fi situat pe strada Biruinţei 62-64, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp. New Dobrogea Turism SRL este înființată din 2012, are sediul în Constanța și este controlată de Sultana Pucerea. În 2023, compania a declarat o cifră de afaceri de 648.847 lei, profit de 110,196 lei și 2 angajați.
PUZ pentru teritoriul delimitat de bd. Mamaia ambele fronturi, str. Răchitași și str. Soveja ambele fronturi, inițiator societatea BCD INTERMED SRL – etapa demarare consultare publică;
Scopul prezentei documentații constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat în zona de Nord a municipiului Constanța, pe strada Soveja, nr. 7, număr cadastral 256214.
Amplasamentul studiat are o suprafață totală de 817 mp și se află în subzona de reglementare urbanistică ZRL2A – locuințe individuale cu maxim P+2 situate în afara perimetrelor de protecție, așa cum este prevăzut în Regulamentul aferent PUZ aprobat cu HCLM NR.53/2012, și cum este specificat în Certificatul de Urbanism nr. 988/30.03.2023 emis de Primăria Constanța.
Prin Planul Urbanistic Zonal se va studia o zonă mai mare ce cuprinde amplasamentul și se vor stabili pentru aceasta reglementari noi cu privire la: regimul de construire, funcțiunile permise, regimul de înălțime și înălțimea maximă admisă, regimul de aliniere și retragere față de limitele de proprietate. Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) și procentul de ocupare a terenului (POT) se mențin conform PUZ aprobat.
Terenul este rezultatul alipirii a două imobile, conform Actului Notarial 2216/12.07.2022 emis de Vonica Cătălina Elena.
Aflată în proximitatea Parcului Tabăcariei cu dotările aferente, arealul urban este încărcat de multiple funcțiuni ce se întrepătrund: locuire, servicii, dotări comerciale, loisir.
Regimul de înălțime este variabil, de la clădiri parter, la imobile de apartamente de P+4 etaje sau clădiri de birouri / unități bancare P+5E sau mai înalte. Insula ce cuprinde amplasamentul și care se conturează a fi zona studiată prin PUZ se află la intersecția b-dului Mamaia cu str. Soveja și are un corp format dintr-un un țesut omogen de locuințe individuale către str. Răchitași, iar spre arterele intens circulate devine discontinuu și fragmentat. Pe teren sunt edificate doua imobile: - Corp C1 cu funcțiunea de “locuință”, regimul de înălțime “Parter” și SC = 155m; - Corp C2 cu funcțiunea de “construcție industrial și edilitară”, regimul de înălțime “Parter” și SC = 183m. POT existent = 41,37%, CUT existent = 0,41.
În prezent, în incintă se desfășoară activitatea de “Depozitare materiale de construcții” conform Extrasului de Carte funciară.
Amplasamentul se va elibera de construcții în vederea realizării unei noi investiții în conformitate cu tema program oferită de beneficiar.
Parcările aferente noului obiectiv se vor asigura, în incintă, la nivelul solului, sau în spațiile subterane ale viitoarei construcții.
Terenul este proprietatea SC BCD Intermed SRL, conform Actului Notarial atașat prezentei documentații.
Despre BCD Intermed SRL
Înființată în anul 1992, firma are sediul pe strada Soveja, nr. 7-9, Constanța și se ocupă de comerțul cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare.
Bucur Dorina este asociat unic, iar Bratu Eugen-Nicolae este administrator. În anul 2022, firma cu 12 salariați a declarat o cifră de afaceri de 7.509.319 lei și un profit de 107.951 lei.
PUZ pentru teritoriul delimitat de str. Caraiman, str. Albastră, str. Antim Ivireanu și limite cadastrale, inițiator Dragu Angelica – etapa emitere aviz Arhitect șef;
Zona studiată însumează o suprafaţă de 10.614 mp și este delimitată de strada Caraiman, strada Albastră și strada Antim Ivireanu și limite cadastrale.
Planul Urbanistic Zonal are ca obiect zonificarea, diversificarea funcționeală și regim de înălțime aferente reglementărilor din P.U.G. aprobat prin HCL nr. 653/1999 și prelungit cu HCL nr.429/2018.
Iniţiatorul Dragu Angelica, nu solicită intrarea în legalitate pentru terenul aferent situate în limita zonei studiate.
Locația în care urmează să se realizeze investiția, în suprafață totală de 700 mp din acte se află în intravilanul Municipiului Constanța.
Terenul are accesul auto și pietonal din Aleea Mitropolit Antim Ivireanu pe latura nordică și are deschidere și la str. Caraiman pe latura sudică.
Scopul prezentei documentații constă în reglementarea zonei studiate în cadrul PUZ în vederea construirii unui imobil cu destinația depozitare și comerț en-gros flori.
Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementari noi cu privire la: regimul de construire, functiunea amplasamentului, înălțimea maxima admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale si posterioare ale parcelei.
Potrivit documenteției, procentul de ocupare a terenului să fie de maximum 85%, coeficientul de ocupare a terenului de 3, iar înălțimea maximă, de 16 metri la cornișă sau atic, cu maximum cinci niveluri supraterane sau regim de înălțime P+4E. Ședința de dezbatere publică a avut loc pe 23 august 2024. Proiecte s-a aflat și în atenția APM Constanța.
PUD – construire 2 imobile servicii, comerț, show-room, sediu administrativ, Parcela A 903/43/1, tarla 99, investitor Cleva Marian Mihăiță – etapa emitere aviz Arhitect șef;
Inițiatorii PUD sunt Costel Apostu și Marian Cleva iar proiectant general este SC Alflor Proiect SRL.
Amplasamentul este situat în vecinatatea bd.I.C.Brătianu,spre Valul lui Traian,dar accesul la lot este reglementat prin PUZ 31 9/2012 din drumul propus profil 2-2’,actual DE 903/115.
Accesul la teren se face din drumul propus prin PUZ,neamenajat in prezent,avand latimea medie a carosabilului propusa de 7 metri si a trotuarelor de cate 1,5metri și spații verzi de aliniament cate 2 m pe fiecare parte.
În zonă exista un obiectiv cu valoare de patrimoniu cultural,respectiv Valul mare de pământ,înscris în lista Monumentelor Istorice cu indicativul CT-I-m-A-02558.05,a cărei raza de protecție este de 100m în jurul acestui monument.
Terenul studiat se află la o distanță de 201 m față de monumentul Valul mare de pământ, în cel mai apropiat punct al acestuia față de monument.
Suprafața terenului curți-construcții este de 2.500mp, front de 25.01 m la drumul DE 903/11 5. Pe terenul studiat nu se afla în acest moment nici o construcție,tot terenul fiind liber de construcții,platforme,alei.
În teritoriul din care face parte terenul ce genereaza PUD se află terenuri aparţinând domeniului public şi privat al primăriei municipiului Constanţa, terenuri proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice.
Zona studiată este parte dintr-o zonă mixtă, cu funcțiuni de servicii,comerț,depozitare,sedii administrative și show-room-uri.
Conform HCLM nr. 319/2012, terenul studiat se află în zona de reglementare M2-zonă mixtă comerț și servicii cu regim mediu de înălțime.
Terenul ce a generat initiațiva întocmirii unui PUD aparține Marian Cleva, Marian Mihăiță și Florentina Diana, Costel și Ramona-Maria Apostu.
Realizarea Planului Urbanistic de Detaliu este necesară în vederea construirii a două imobile P+1 E cu destinația de servicii,comerț,show-room,sediu administrativ-birouri.
Se propun două construcții cu parter și un etaj, cu destinația de servicii,comerț,sediu administrativ,show-room, cu funcțiunile complementare necesare(parcaje,platforma depozitare deseuri menajere,etc...).
Suprafața maximă construită va fi de 800mp și suprafața maximă desfășurata va fi 1.600mp.
Conform HCLM 11 3 /27.04.2017, pentru functiunea propusa se vor asigura minimul necesar de locuri de parcare în incintă, la nivelul solului și va fi amenajat un singur acces auto de 6 metri lățime.
Se vor ceda 125,3 metri din terenul studiat pentru extindere DE 903/11 5 conform profil 2-2’ din PUZ aprobat cu HCL 31 9/2012.
Dupa obținerea aprobarii PUD prin Hotarârea Consiliului Local al Municipiului Constanța, investitorul pe baza unui nou C.U. emis de către Primaria Constanta va putea trece la obținerea Autorizației de Construire în vederea edificării imobilului propus.
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru introducere în intravilan Parcela A 663/10 – lot 1/1/2/1/1 și Parcela A 663/10 – lot 1/1/2/1/2, inițiator societatea UCSAT ACCES SRL;
Primăria Constanţa a refuzat în 2019 eliberarea certificatului de urbanism pentru construirea unei hale de producţie pentru societatea SC Ucsat – Acces SRL pentru parcela A663/10, lot 1.1.2.1.2, din localitatea Constanţa.
Societatea dorea să construiască un imobil cu utilitate hală producţie, însă municipalitatea a refuzat pe motiv că trebuie elaborată o schiţă de dezvoltare pe termen lung pentru zona respectivă.
Compania Ucsat – Acces SRL cu sediul în municipiul Constanța care face comerț cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare aparține lui Gheorghe Gica.
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru modificare reglementări urbanistice aplicabile teritoriului delimitat de incintă Raja, incintă centru comercial Tom, str. Alexandria, str. Madrid și str. Riga, zona Palazu Mare, inițiator Maticiuc Ion ;
Proiectul imobiliar vizează „Construire ansamblu imobile cu destinația de locuințe colective și funcțiuni complementare cu regim de înălțime S+P+MZ+5E, amenajare și împrejmuire teren, piscină, siglă luminoasă, organizare de șantier“.
Pentru edificarea lui este nevoie de un Plan Urbanistic Zonal.
Proiectul s-a aflat pe masa comisiei din luna iulie a.c., însă se pare că nu a convins urbaniștii.
Astfel, la ședința din 19 septembrie specialiștii îl vor analiza din nou și vor decide dacă vor emite avizul de oprtunitate pentru elaborarea acestui Plan Urbanistic Zonal.
Conform documentațiilor depuse încă de anul trecut la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în proiect este prevăzut un ansamblu rezidențial cu trei blocuri a câte cinci ori șase etaje.
Cele trei imobile vor include 231 de apartamente.
Cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ pentru reglementare teren str. Oborului nr. 38, inițiator societatea HOLIDAY BEACH SRL și societatea ASTORIA BUILDING SRL;
Despre Holiday Beach SRL
Înființată în anul 2007, societatea Holiday Beach SRL are sediul pe strada Lotus, nr. 14, ap. Camera 5, Năvodari și se ocupă de hoteluri și alte facilități de cazare similare.
Firma este controlată de Petrică Constantin Oprea, cu 80% din capitalul social, Cosmin-Florentin Oprea, cu 10 % din capitalul social și Răzvan Oprea, cu 10 % din capitalul social.
Administratorii firmei sunt: Cosmin-Florentin Oprea și Petrică Constantin Oprea.
Potrivit termene.ro, Oprea Cosmin-Florentin mai este asociat și administrator în: Ace Car Express SRL și Opera Beach SRL.
Numele lui Oprea Petrică Constantin apare în: Perfect Construct Serv SRL, Viva Holding SRL, Macos SRL, Comas Impex SRL, Zeus Service SRL, Nova Holding SRL, Lotus Camping SRL, Nova Management SRL, Zeus Construct SRL, Sea Nights SRL și Opera Residence SRL.
La rândul său, Oprea Cosmin-Florentin este în Ace Car Express SRL și Opera Beach SRL.
Despre Astoria Building
Firma a fost înființată în anul 2012, având sediul social pe strada Duiliu Zamfirescu, din municipiul Constanța.
Asociați în firmă sunt Adriana Bădescu și Nicu Babu, care este administratorul firmei.
Activitatea principală a firmei constă în „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
Numele lui Nicu Babu este cunoscut în mediul de afaceri constănțean.
Numele său apare și în Fish Tour Delta SRL, Lavdor Perla Mării SRL și Nicolaos SRL.
PUZ pentru teritoriul delimitat de str. Anton Cehov, bd Aurel Vlaicu și limite cadastrale, inițiator societatea BUILDING PROJECT & PLANS SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef.
Planul Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de parcelele cu nr. cad. IE 257234 și IE 257235 provenite din parcela cu nr. cad. IE 201545, zona delimitată de str. Anton Cehov, bd. Aurel Vlaicu și limite cadastrale", inițiator Building Project & Plans SRL s-a aflat în consultare publică.
Această societate dorește să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal pentru modificarea reglementărilor urbanistice aprobate, generat de cele două parcelele cu nr. cad. IE 257234 și limitele cadastrale din documentație.
La dezbaterea publică programată în data de 23.08.2024, au fost prezenți: reprezentant Direcţia Generală Urbanism și Patrimoniu, reprezentanți elaborator SC USONIA SRL și o persoană din partea beneficiarului, conform Procesului verbal de ședință nr. 162218/23.08.2024.
Vă reamintim, Primăria Constanța a emis un certificat de urbanism pentru firma Building Project & Plans, pentru o investiție în municipiu.
Prin CU 399 din 12 februarie 2024, se dorește implementarea următorului proiect: „Construire cinci (5) imobile 2S+P+10-11 etaje cu funcțiuni birouri, servicii, activități conexe la parter și locuințe colective la etaje, parcări, căi de acces, spații verzi, loc de joacă pentru copii, funcțiuni aferente locuirii, spațiu de învățământ preuniversitar și organizare de șantier cu respectarea HCLM 277/2022 privind căile de acces și circulațiile publice cat si a edificabilelor conform plansei de reglementari”. Primăria a emis și următoarea notă: recepția la terminarea lucrărilor se poate realiza doar după dezmembrarea căilor de acces și circulațiilor propuse prin RLU. Documentația este valabilă 12 luni.
Building Project&Plans SRL (fostă New Home Construct SRL)
Societatea a fost înființată în anul 2011, cu sediul social pe strada Ion Roată, din municipiul Constanța, județul Constanța.
Asociați sunt Headstone Holdings LTD, persoană juridică cu sediul în Nicosia, Cipru, care deține 99,917% din capitalul social și Maria-Sonia Lazăr, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi 0,083%. Administrator este Maria-Sonia Lazăr. „Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii” este activitata principală a societății.
Firma este fondată în anul 2011, fiind deținută de Headstone Holdings LTD, din Cipru – 99% și de Maria-Sonia Lazăr – 1%. Cea din urmă este și administrator.
În 2023, compania raportat o cifră de afaceri de 12,272,430 lei, profit de 4,029,943 lei și 6 angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 1389.18%, potrivit www.termene.ro.
PUZ – Campus – etapa 1 – Situația existentă – disfuncționalități, analiză SWOT – inițiator UAT municipiului Constanța;
PUZ – Campus municipiul Constanța va reglementa 70 de ha
Obiectul contractului îl constituie reglementarea urbanistică a unei zone în suprafață de aproximativ 70 ha, delimitat de bd. Aurel Vlaicu, bd. Tomis, incinta RAJA, mal Lac Siutghiol și limite cadastrale și va studia posibilitatea configurării spațial-funcționale, specific mediului urban, a unui ansamblu de funcțiuni mixte compatibile sau de completare specifice unei zone care include functiuni rezidențiale, turistice (cazare, alimentație publică și de învățământ). Valoarea estimată fără TVA este de 602 000 lei.
PUZ – Consolidare și regenerare urbană taluzuri, reglementare plaje aferente zonă Constanța Nord – etapa 1 – Situația existentă – disfuncționalități, analiză SWOT – inițiator UAT municipiului Constanța.
PUZ-ul pentru taluz va analiza utilizarea terenurilor, al infrastructurii rutiere și pietonale și valorilor de trafic auto.
Obiectul contractului îl constituie reglementarea urbanistică a unei zone în suprafață de aproximativ 171 ha, delimitat pe limite cadastrale de Marea Neagră, limită PUZ Mamaia, al. Studenților, str. Toma Caragiu, str. Dumitru Lupu, str. Jean Constantin, str. Pescarilor, str. Zorelelor, cota superioară a taluzului, str. Grozești, str. Pescarilor, str. Rotterdam, Parcul Rotterdam, str. Yokohama, str. Salonic, alee carosabilă, str. Pescarilor, str. Unirii, cota superioară taluz, incintă Spital militar și PUZ zona centrală și va analiza zona din punct de vedere al modului de utilizare a terenurilor, al infrastructurii rutiere și pietonale și valorilor de trafic auto, al conexiunilor la rețeaua stradală existent și infrastructura tehnico-edilitară. Valoarea contractului fără TVA este estimat la 675 000 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Citește și:
O nouă ședință a Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului a municipiului Constanța. Ce proiecte intră la dezbateri?
Primăria a comandat două PUZ-uri. Unul pentru zona Campus iar celălalt pentru taluzul municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii