Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:22 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Enciu, a semnat contractul de proiectare pentru conservarea și punerea în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar

ro

07 Sep, 2021 00:00 2496 Marime text




⦁ Petre Enciu a semnat contractul de proiectare pentru obiectivul de investiție „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar"
⦁ Contractul vizează proiectarea la fazele SF/DALI și Proiect Tehnic și este în valoare de 2.300.000 de lei fără TVA
⦁ Suma este finanțată prin fonduri europene prin Programul Operațional Asistență Tehnică 5D
⦁ Este cel de-al patrulea proiect finanțat cu bani europeni al Consiliului Județean Constanța, după cetățile Capidava, Carsium și Histria



Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a semnat contractul de proiectare pentru obiectivul de investiție „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar".

Contractul vizează proiectarea la fazele SF/DALI și Proiect Tehnic și este în valoare de 2.300.000 de lei fără TVA, suma fiind finanțată prin fonduri europene prin Programul Operațional Asistență Tehnică 5D.


Execuția de lucrări este estimată la maxim 15 milioane de Euro și ar urma să fie finanțată ulterior prin Programul Operațional Regional 2021- 2027.

Asocierea SC Restitutio SRL - SC Remon Proiect SRL va avea la dispoziție 140 de zile pentru predarea proiectului tehnic cu toate avizele și autorizațiile.

„Ne punem mari speranțe în arhitecții de la Remon Proiect, aceiași care au proiectat, printre multe altele, restaurările de la Cazinoul Constanța, Castelul Corvinilor și Cetatea Rupea.



Prin acest proiect sunt vizate următoarele obiective:


- conservarea și restaurarea monumentului istoric - faleză de cretă și bisericuțele, chiliile, încăperile săpate în ea și suprafețele murale incizate sau sculptate
-  stabilizarea versantului, captarea și dirijarea apelor de infiltrație freatice
- acoperiri de protecție cu menținerea sau eliminarea structurii din beton construită în anii '70
- circuite de vizitare
-  amenajări peisagistice
- muzeu de sit și centru de primire a vizitatorilor - zona de primire, expoziții și spații de odihnă și protocol (cafenea/cafeterie)", a precizat vicepreședintele CJC.

Este cel de-al patrulea proiect finanțat cu bani europeni al Consiliului Județean Constanța în care se dorește restaurarea și punerea în valoare a unui sit arheologic după Cetatea Capidava, Cetatea Carsium și Cetatea Histria.

„Semnarea contractului de proiectare a coincis cu o vizită la fața locului a unor elevi constănțeni pasionați de monumente istorice și de jurnalism împreuna cu o echipa de la Ziua de Constanța și cu directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, Aurel Mototolea", a mai spus Petre Enciu.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:  

LIVE TEXT Cetatea Capidava, în lumina reflectoarelor. Mihai Lupu, prezent la situl arheologic (galerie foto+video)

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii