Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 25.12.2021. Ziua Soarelui

ro

25 Dec, 2021 14:05 2044 Marime text


Onorăm astăzi ziua în care Soarele reîncepe să-și prelungească călătoria pe cer!


Ziua cea mai scurtă a Solstițiului de iarnă și cele trei zile de ”încremenire” de după (22-24 decembrie) au trecut și astăzi pe 25 decembrie lumina a fost cu 1 minut mai lungă decât întunericul. De azi înainte, lumina va continua să crească, zi după zi, până către Echinocțiul de primăvară, când din nou, ziua va fi egală cu noaptea.


Speranța menținerii luminii în lume este ancorată de toate luminițele de Sărbătoare cu care am decorat bradul de Crăciun sau ne-am împodobit casele. Este natural ca în mijlocul întunericului, frigului și amorțelii iernii să aducem lumina (așa cum știm noi, oamenii) pentru a ne reaminti de potențialul viitor.











Așa învățăm cu toții că după noapte și întuneric, urmează ziua cu lumină. Ca și în viață. Valurile vin și trec.



Indiferent ce există astăzi în viețile noastre, că este mai puțin plăcut sau vine cu suferință, dacă îl privim prin filtrul ”și asta va trece”, vom înțelege frumusețea vieții.



Ziua Soarelui, sărbătorită ca și Crăciun la multe popoare, este cea mai potrivită zi pentru a ne aminti de complexitatea realității, de dualitatea forțelor care se succed în valuri și de faptul că putem să alegem: să ne raportăm fatalist la tot ce este și vine, sau să considerăm că fiecare provocare nu face decât să demonstreze că suntem puternici, rezistenți și supraviețuitori.



Vă doresc tuturor o Zi a Soarelui cu liniște și echilibru, alături de familie și cei dragi, în aprecierea a ceea ce este; să fim recunoscători și să împărtășim în lume vibrația luminii. Fiecare dintre noi este un mic Soare, acolo, în străfundul inimii. Să strălucim astăzi, oriunde ne află, alături de astrul de pe cer și de luminițele din brad.

Craciun fericit tuturor!

Cu iubire









Sursă foto- text: Facebook.com/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii