Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine A trecut cu bine luna plină în Săgetător, a lăsat în urmă energii care necesită așezare

ro

05 Jun, 2023 08:59 977 Marime text
A trecut cu bine luna plină în Săgetător, a lăsat în urmă energii care necesită așezare.
În special partea noastră ”simțitoare”, feminină, are nevoie să se re-așeze și re-modeleze, pentru a ne re-conecta la noi înșine diferit: cu mai multă blândețe, cu mai multă delicatețe și da, cu iubire (dacă este posibil).
Continui cu citatele din cartea Oanei Silvia Filip – La que sabe (Cea care știe să fie femeie)

Mi se pare fascinantă profunzimea la care ajunge cu multe dintre re-amintirile despre ”feminin”
”Feminitatea este o stare, o emanație a ființei. Este acel parfum suav, îmbietor, veșnic schimbător, amestec dintre putere și blândețe, sălbăticie și supunere, libertate și apartenență, pasiune și detașare armonizate de iubire și compasiune.
Arta de a fi o femeie feminină presupune să renunți la măști și să îți arăți lumii măreția și, în același timp, vulnerabilitatea sufletului și a ființei.

Zoe cea Bărbată va putea fi perfectă, dar nicicând feminină. Condusă doar de logică și pragmatică, va căuta soluții și nu va precupeți niciun efort pentru a fi mereu exemplară în forma sa. Va trăi, probabil, frustrarea de a afla că eforturile sale încă nu au condus-o spre rezultat, dar va persevera. Îi va fi mai ușor să ridice ștacheta formei sau să cadă în depresie, decât să accepte să se uite în sufletul său.
Știe, mai mult sau mai puțin conștient, că acolo va primi confirmarea de care se teme atât de mult, aceea că, fără suflet, feminitatea nu există.”

Ziua de astăzi intensifică energia feminină a acestei luni de vară.
Ne este mai ușor să ne conectăm la toate aspectele ”femininului”, așa cum le percepem fiecare dintre noi (încețoșate cum suntem, de condiționările și programările cu care am fost educate până în prezent).
Să lăsăm la o parte cuvintele, pentru că oricât de măiestrit le combinăm, nu reușim să obținem ce am dori, ca și exprimare a Sufletului, și să ne conectăm la Femininul imens din jurul nostru: Natura.
O zi cât mai frumoasă și relaxată, de week-end, pentru noi toți
Cu iubire

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda

Citește și: 

#ConstanțaEsteBine2.06.2023 Ziua dinainte de lună plină
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii