Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:51 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine „Autism 24 h“, cursa de fapte bune. 30 de echipe de ambasadori din întreaga țară aleargă în scop caritabil

ro

03 Jul, 2020 00:00 4160 Marime text
  • Evenimentul Autism 24 h Marea Neagră nu se va mai disputa în 2020 pe plaja de la Mamaia. 
  • Adrian Gemănaru a explicat noul format al competiției și motivele care au dus la el.
  • Din fondurile strânse se vor realiza un proiect național pentru copiii cu autism și 30 de proiecte frumoase.  
 
Având în vedere pandemia de coronavirus, evenimentul Autim 24 h „Marea Neagră“, care ar fi trebuit să aibă loc pe plaja de la Mamaia, pe 19 și 20 septembrie 2020, se transformă, organizatorul, Centrul de Autism „Marea Neagră“ Constanța, propunând un nou format.
Evenimentul caritabil va avea loc la aceleași date, însă, întrucât la Mamaia desfășurarea (cu mii de participanși la start) nu era posibilă în condiții de deplină siguranță (prin prisma coronavirusului), alergarea va fi făcută în întreaga țară, de 30 de echipe, fiecare urmând a participa în orașul pe care îl reprezintă.
 

3.600 de brăduți argintii urmau să recompenseze efortul fiecărui participant

 
„Autism24 vă propune un format de eveniment adaptat pentru septembrie 2020. Având în vedere situația actual, prilejuită de noul coronavirus, am realizat că anul acesta nu este posibilă desfășurarea evenimentului în condiții de siguranță pe plajă, în stațiunea Mamaia, în perioada 19/20 septembrie 2020. Autism 24 h Marea Neagră adună la start sute și chiar mii de participanți din întreaga țară, iar organizarea unui eveniment în condiții de siguranță deplină, chiar și în această toamnă, în viziunea mea nu este deocamdată posibilă. Orice măsură de siguranță impusă de noi nu ar putea elimina în totalitate riscul îmbolnăvirii participanților. Considerăm că siguranța oamenilor este lucrul cel mai important. Returnarea taxelor achitate se va realiza în procent de 100%, chiar dacă o bună parte din cheltuieli au fost deja realizate. Pregătisem multe surprize pentru 2020, printre altele un meniu românesc fantastic pentru cele 24 de ore, din care nu lipseau: ciorba țărănească, fasolea la ceaun, budinca, prăjitura de mere și omleta țărănească, însă toate acestea trebuie amânate. Cel mai mult însă mă doare pentru cei 3.600 de brăduți argintii ce urmau să recompenseze efortul fiecărui participant. Îmi doream foarte mult ca, la finalul celor 24 de ore, să ofer câte un brăduț în balot de pământ fiecărui alergator, însă, din păcate, COVID19 mi-a stricat planurile. În concluzie, în condițiile în care sunt zilnic zeci de mii de îmbolnăviri în întreaga lume și sute în România, iar oamenii încă își pierd viața din pricina acestui virus, conștiința îmi spune că un eveniment cu sute și mii de oameni din întreaga țară pe plajă, în stațiunea Mamaia, nu poate avea loc“, a explicat psihologul Adrian Gemănaru, organizator al evenimentului.   
 

Medalia competiției promovează Cazinoul din Constanța

 
În această situație, s-a ales soluția participării celor 30 de echipe, formate din ambasadori ai evenimentului, o echipă având 20 de membri.  Înscrierile se fac pe www.alergpentruautism.ro și deja există formații care și-au anunțat oficial participarea la eveniment. Fiecare echipă va alege un traseu propriu, în orașul ei. Sunt organizate două curse, cursa Autism 24 h (timp de o zi) și Cursa Copiilor (1 kilometru). Competiția se desfășoară începând cu 19 septembrie, ora 10.00, până pe 20 septembrie, ora 10.00. Pe întreaga perioadă a evenimentului, participanții pot alerga, pot merge la pas, pot lua pauze pentru a se odihni, pot dormi. De asemenea, pe parcursul celor 24 de ore, ei pot părăsi zona de concurs și pot reveni oricând. La finalul zilei de competiție, fiecare alergător participant la eveniment va primi medalia Autism 24 h „Marea Neagră“. Distincția de anul acesta promovează o clădire simbol a României, Cazinoul din Constanța. Medalia este unică și personalizată pentru fiecare ediție.          
  

 30 de idei de suflet

 
„Mă gândesc de ceva timp să mă implic să ajut și alți oameni din alte orașe, să-și poată dezvolta propriile proiecte. Știu, începutul va fi greu, dar sunt sigur că voi găsi 30 de fapte bune, pe care, cu ajutorul oamenilor, să le pot duce la îndeplinire. Autism 24 h își propune să ajungă în 30 de orașe din România și să pună umărul la realizarea a 30 de idei de suflet din această țară. Alături de mine vor fi 30 de echipe de ambasadori din întreaga țară, ce vor încerca să schimbe mentalitățile în comunitățile în care trăiesc. Autism 24 h este un ultramaraton de alergare ce durează 24 de ore și la fel va fi și cursa noastră de fapte bune, dar, cu siguranță, vom ajunge la final victorioși. Din fondurile strânse se vor realiza un proiect național pentru copiii cu autism și 30 de proiecte frumoase, în 30 de orașe din România“, a punctat Adrian Gemănaru.
 

Hăinuțe noi pentru copii dintr-un centru de plasament!

 
Spre exemplu, Marius Buzdugan, Andrei Coman și ceilalți ambasadori din Pașcani vor încerca, prin Autism 24 h, să schimbe viața unei familii cu șase copii. „Spartanii“ de la Tulcea, conduși de Sorin Andrici, vor alerga pentru ca 70 de copii dintr-un centru de plasament să aibă parte de frumoase surprize și să primească hăinuțe noi. Echipa de 20 de ambasadori de Oradea (condusă de Simina Zlibuț) va lupta să strângă fonduri pentru Asociația SOS Autism Bihor, ce lucrează în beneficial adulților cu nevoi special din Oradea. Avându-l la conducere pe Aurelian Podașcă, echipa Poliția Locală Galați va participa și ea la eveniment ca să adune bani pentru Asociația APCA (Nicoleta Lupoae), care își dedică eforturile copiilor cu autism din Galați. La Iași, echipa condusă de Alin Vorniceanu aleargă pentru Gabriel, un puști de 15 ani care a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului și are nevoie urgent de o operație pentru a-i putea fi salvat ochiul stâng. Acestea sunt printre primele echipe care și-au anunțat participarea. „30 de comunități se vor afla la startul competiției, pentru a oferi sprijin unor proiecte destinare oamenilor alături de care trăim“, a punctat Adrian Gemănaru. Constanța va fi reprezentată de echipa care poartă numele celebrului poet roman Publius Ovidius Naso. Formația va fi condusă de Dragoș Octavian Ciucan.     

Sursa foto: Facebook (Adrian Gemănaru)

Citește și:


#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“

Constanța. Ultramaraton în familie Soții Adrian și Cristina Gemănaru vor traversa într-o cursă virtuală întreaga Românie. De la vest la est! (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii