Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine – Cum afectează pandemia accesul la educație în străinătate Fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor, admis la cea mai bună universitate franceză

ro

25 May, 2020 00:00 3784 Marime text
constantaestebine cum afecteaza pandemia accesul la educatie in strainatate fost presedinte al consiliului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vlad-Andrei Dogaru 26 May, 2020 18:18 Bună ziua doamnă Maria. Vă mulțumesc! Studiile în România nu sunt obligatorii decât până la încheierea primelor 10 clase și atunci nu mi s-ar fi impus (teoretic) o condiție din start să încep studii universitare, deci statul român nu este în pagubă, deoarece “contractul” a fost doar de 10 clase. În schimb, am o considerație foarte mare față de profesorii mei de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”, care m-au format nu numai academic, ci și ca om în societate. Nu sunt de acord cu dvs privind “anomalia”, vă înțeleg punctul de vedere legat de cei care fac facultatea în România și apoi pleacă în străinatate, însă vă reamintesc că suntem în Uniunea Europeană, iar mobilitatea internațională, atât cea universitară cât și cea de pe piața muncii sunt elemente-cheie ale proiectului european, deoarece ele întăresc coeziunea uniunii. Nu în ultimul rând, din punct de vedere strict financiar, consider că aș fi mai degrabă dator părinților mei, care au investit în mine (ca în cazul majorității elevilor buni din România, din păcate) sume infinit mai mari (în pregătirea mea individuală, de exemplu) decât a făcut-o statul român care subfinanțează sistemul de învățământ și pericilitează actul didactic (35+ de elevi într-o clasă și multe altele). Aceasta nu este o critică la adresa țării în care m-am născut, ci doar o constatare obiectivă a slăbiciunilor sistemului educațional românesc, constatare care nu are legătura cu dragostea față de țară. Sper că v-am lămurit. :)
  • maria 25 May, 2020 09:37 Felicitari. Dar se pune o intrebare: Nu cumva ar fi cazul ,pentru faptul ca nu continua studiile in Romania, sa deconteze cheltuielile pe care le-a facut statul roman cu pregatirea sa? E normal ca din taxele si impozitele noastre sa profite alte tari care nu au investit nici un cent in pregatirea acestor copii grozavi. De ani de zile persiste aceasta anomalie. La fel cu cei care absolva o facultate de stat si pleaca in strainate lasindu-ne noua dubla pabuba,cheltuiala cu pregatirea si lipsa aportului la propasirea Romaniei.Este anormal?