Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 7, 28 iunie 2024. Gesturile obișnuite ale zilei în ritualuri de vindecare

ro

28 Jun, 2024 08:36 300 Marime text









Valul 7 de energie – partea a doua – ziua 7. 28 iunie 2024.

Am citit recent despre Gurdjieff, un mistic ce a încercat descrierea lumii prin artă și mișcare. El împărțea arta în două: ordinarul și obiectivul.
Arta ordinară era compusă din orice obiect sau acțiune artistică obișnuită, în care se regăseau doar abilitățile persoanei implicate.

Arta obiectivă, în schimb, era compusă din opere care încorporau mai mult decât frumusețea expresiei sau creației, care integrau o poveste sau ceva din senzațiile creatorului și le puteau transmite mai departe.


Cu alte cuvinte, arta obiectivă era pentru Gurdjieff arta ce deținea energie și o putea oferi privitorului deschis la simboluri, la semne și la semnificațiile profunde.
Am trăit această experiență în mod direct la Buzău datorită supelor ”vindecătoare” pe care le-am preparat și gătit împreună cu Dr. Vasile Ardeleanu, cel care a avut grijă de încărcarea cu ”energie” a participanților la retreat.

Supele de seară, la cazan, au fost ”opere de artă obiective”, ce au fiecare dintre ele, o poveste. În fiecare seară, ingredientele au variat, unele au fost la fel, altele s-au schimbat, funcție de fluxul energiei.
Dar pentru ca un aliment să devină o operă de artă și o sursă de vindecare, este necesar mai mult decât expresia artistică a abilităților creatorului.
Am descoperit că vindecătorul a venit cu toate componentele ”poveștii” supei vindecătoare, de la lemnele pe care le-a tăiat și din care a încropit un foc suficient, pentru a menține ceaunul la temperatura potrivită și până la amestecul ingredientelor într-un mod ritualic și cu sens, plus servirea / consumul supei, în momentul potrivit al zilei, totul a fost cu sens și ritualic.

Despre acest mod de a transforma gesturile obișnuite ale zilei în ritualuri de vindecare vom discuta la Șezătoarea urbană de mâine, sâmbătă, la ora 13.00, în care vom împărtăși experiențele Retreatului și multele sale daruri cu toți cei care vor găsi puțin timp să ni se alăture.
https://www.eduvisionlearning.ro/.../sezatoare-urbana...

Și dacă veți dori și rețeta supei, ne vom strădui să o recreăm împreună, amintindu-vă și de ingredientele secrete, fără de care vindecarea nu este completă.
Astăzi este despre a ne pune intenția pe a transforma fiecare gest obișnuit al zilei într-o operă de artă obiectivă, de a impregna completarea unui dosar sau curățenia în casă, gătitul hranei sau luatul copilului de la școală cu atenție, intenție și prezență.În acest fel, transformăm o viață obișnuită într-o călătorie de vindecare.

Să dacă împărtășim împreună cele învățate și trăite, ne este mai ușor să ieșim din povestea Eu-lui, condiționată de social.
O zi cât mai inspirată astăzi, ca o operă de artă ce transmite celorlalți nu doar frumusețe, ci și o poveste cu sens.



Text și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com

Citește și

#ConstanțaEsteBineValul 7 de energie – partea a doua – ziua 6. 27 iunie 2024 Energia în scădere a Lunii se intensifică
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii