Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:57 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 7 de energie – partea întâi – ziua 13, 19 iunie 2024.Continuă numărătoarea inversă până la Solstițiul de vară

ro

19 Jun, 2024 10:01 597 Marime text







Valul 7 de energie – partea întâi – ziua 13.19 iunie 2024
Continuă numărătoarea inversă: mai avem două zile până la Solstițiul de vară.
Presiunea din corp – sistemul limfatic, din Natură – energia electromagnetică, din mințile noastre – gânduri, griji și scenarii – este maximă.

Totul este la lumina zilei, se vede mai bine nebunia minții și se văd condiționările ce ne împiedică să ieșim din ea.
Pentru că astăzi este miercuri, este o zi foarte bună pentru post: negru, cu apă sau cu fructe/legume, cum poate fiecare organism în parte.
Dacă putem să ținem post negru, atunci să ne vedem de treabă și să ne luăm gândul de la alimentație. Intenționăm postirea, iar dacă apar senzații (slăbiciune, ghiorăială în stomac, gol, râcâială) să știm că sunt doar semne ale acidozei limfatice, pe care corpul se va strădui să o elimine. Puțină răbdare, masaj în zona plexului solar, respirații profunde și senzația va trece.

Dacă senzația persistă și riscă să se transforme în durere, înseamnă că acidoza este atât de importantă, încât corpul nu o poate neutraliza singur. Folosim apa simplă, apa fructată / cu lămâie sau apa minerală (ce simțim că intră mai bine), consumând-o gură cu gură, pentru a mai dilua și spăla din acidoza existentă.

Putem să stăm o zi întreagă doar pe lichide, mai ales într-o zi extrem de călduroasă cum este cea dinainte de Solstițiul de vară.
Dacă este foc în interior (acidoza, cu inflamatie și dureri), suplimentar față de focul exterior (soarele, căldura, arșița), soluția este răcorirea cu ajutorul fluidelor. În afară de apă, putem să alegem ceaiuri, de orice fel (mai ales hepatic și renal, aceste organe realmente au nevoie de susținere – și să nu uităm infuziile de codițe de cireșe și codițe de vișine, 1-2 căni pe zi, binevenite în perioada asta). Sau putem să alegem sucurile proaspăt stoarse de apio, morcov, sfecla, țelină rădăcină sau unul dintre sucurile „medicinale” posibile, sucul de varză. Un pahar de 200 ml de suc de varză cu morcov (pentru ameliorare gust), zilnic, 3 zile le rând, pe stomacul gol, reprezenta cândva tratamentul preferat împotriva viermilor intestinali.

Este important să căutați o varză cât mai bio, cu cât mai puține substanțe chimice în ea. Dacă nu găsiți calitate, folosiți alte opțiuni: semințele de dovleac, bine mestecate sau pisate, tot așa consumate pe stomacul gol, câteva zile la rând, simple, sau mărunțite și amestecate cu un cățel de usturoi.
Dacă nu reușiți să stați doar pe fluide și este nevoie de mese solide (corpul nu își poate regla glicemia și tensiunea, doar cu fluide), consumați fructele și legumele de sezon, în cantități moderate.
Vă recomand în mod special salata de varză cu morcov, totul ras pe răzătoare, amestecat bine cu zeamă de lămâie, puțin ulei de măsline extravirgin, 1-2 lingurițe de semințe de cânepă sau de dovleac, mărunțite, și mirodenii după gust (mărar, cimbru, chimen, oregano, sumac etc). Personal, pun 1-2 linguri de drojdie inactivă în salata de varză și o las câteva ore bune să se înmoaie și ”macereze” în suc propriu și plantele adăugate.
Se mănâncă încet, se mestecă bine fiecare gură și senzația de sățietate apare repede. Este recomandată la masa de seară, pentru că nu se poate mânca ”pe fugă” întrucât produce balonare și gaze (are conținut mare de sulf).

Această salată alături de cartofi (normali sau dulci) copți sau cereale fără gluten (orez, quinoa, mei, hrișcă) fierte simplu – reprezintă o masă ”călugărească” simplă, dar echilibratoare pentru mineralele și vitaminele corpului.
Astăzi este despre oprirea lăcomiei pântecului și a minții, observarea energiei perioadei și odihnă, de câte ori este posibil, plus atenție mare pe povestea minții.

Mintea vrea multe, corpul are limitările sale. Astăzi ne îngrijim de corp cu iubire și dedicație.

Este mașina în care viața este posibilă. O zi eficientă și bună pentru noi toți!
 
Sursa și foto: ZyannaOrinda/ Facebook.com
 
Citește și
Valul 7 de energie – partea întâi – ziua 12 18 iunie 2024 Numărătoarea inversă până la Solstițiul de vară a început!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii