Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Petiție online. Anulați decizia care a înjumătățit transportul public în Constanța!

ro

20 Aug, 2024 15:20 457 Marime text
Pe data de 1 august, a intrat in vigoare decizia primăriei municipiului Constanța prin care transportul public pe timpul nopții a fost desfințat și transportul public pe timpul zilei și-a înjumătățit numărul de curse.
 
Acest lucru se întâmplă la puțin timp după declarația primarului Vergil Chițac în care dânsul spunea: „și mai important, însă, este că utilizarea mijloacelor de transport în comun este mai mult decât o alegere, este o necesitate, [...]. De asemenea, dacă am opta mai des pentru deplasarea prin intermediul mijloacelor de transport în comun, am contribui și la decongestionarea traficului”.

Decizia inițierii acestei petiții online a venit ca urmare a anunțului primăriei prin care aceasta declara reducerea numărului de curse, dar „actul revoltător îl reprezintă majorarea salariilor lucrătorilor din primărie și poliția locală", notează inițiatorii petiției online „Anulați decizia care a înjumătățit transportul public în Constanța!"

Acestia doresc revenirea la un transport public decent prin micșorarea salariilor din aparatrul administrativ și poliției locale, la valoarea de dinainte de 1 august.


De ce este important?

Timpul de așteptare al mijloacelor de transport în comun în orașul Constanța este acum dublu, prin urmare favorizează aglomerarea peste măsură a acestora mai ales pe perioada verii, când foarte mulți turiști vin în vacanță pe litoralul românesc, acum fiind aproape imposibil să te folosești de transportul în comun pentru a ajunge în timp util undeva. Acest lucru face circulatia oamenilor care nu au carnet de conducere, a bătranilor și copiilor extrem de grea în oraș. Trebuie să se aibă în vedere că în curând va începe școala și mulți elevi vor folosi mijloacele de transport în comun.

Urmările acestei decizii împing cetățenii spre a folosi mașinile personale sau a comanda Taxi sau o altă variantă de transport, îndepărtându-ne de visul de a avea un oraș verde mai puțin poluat, ridicând emisile de gaze toxice semnificativ și aglomerând traficul.
 
Până în acest moment petiția a fost semnată de aproape 600 de constănțeni.

Dacă vă regăsiți în conținutul petiției, puteți semna aici:
https://campaniamea.declic.ro/petitions/anulati-decizia-care-a-ruinat-transportul-public-in-constanta?fbclid=IwY2xjawExZxBleHRuA2FlbQIxMQABHdvy5xE_jKfkNQzxBM2n3D5DhEjwXE5H_liXILGB8zv0b7He3xSB5ifmVw_aem_vQhg_vdMwvXjRg7ZPnwXTw&sfnsn=mo
 

Citește și:

Ce spune Primăria Constanța despre reducerea numărului de autobuze CT BUS pe timp de zi

Liniile de noapte CT BUS, suspendate temporar. Numărul de autobuze de pe zi a fost și el redus

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii