Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Nicola își prezintă romanul „Lumea dintre lumi” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

ro

07 Oct, 2024 10:54 184 Marime text
Afișul evenimentului. Foto: Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează marți, 8 octombrie 2024, ora 17.00, prezentarea romanului „Lumea dintre Lumi” al scritorului Adrian Nicola, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala „Dobrogea”, roman apărut în acest an la Editura „Ex Ponto” din Constanța.
 
Vor fi alături de autor pentru prezentarea cărții scriitorii: Ovidiu Dunăreanu, redactor șef al revistei „Ex Ponto”, președintele Filialei „Dobrogea” a Uniunii Scriitorilor din România, și Diana Dobrița Bîlea, redactor de carte, prozator și critic literar.
 
Scriitoarea Diana Dobrița Bîlea a afirmat despre „Lumea dintre lumi” că este „cartea dramei „coloniștilor” – considerați „dușmani ai poporului” și ai orânduirii socialiste, internați fără judecată și fără vină în lagărele de muncă forțată din România anilor ’50, oameni care, aflând că toată țara a devenit practic un lagăr, n-au mai plecat de aici nici după ce spațiul acesta și-a pierdut statutul inițial. Este un bildungsroman tulburător, care are în centru formarea personalității lui Ștefan Pisaru, copil de coloniști, pe care dragostea de carte, bunătatea, cinstea, hărnicia, inteligența și mai ales întâlnirea providențială cu profesorul George Lumescu îl scot din lumea dintre gardurile de sârmă ghimpată.
 
„«Lumea dintre lumi» este un roman plin de suspans, în care adevăruri terifiante ale istoriei noastre sunt abil puse în balanță cu inocența, omenia, curajul, credința și dragostea pentru aproapele, calități de veacuri ale românilor, pe care niciun regim nedrept n-a reușit să le distrugă.”
 
Citește și:
Biblioteca Județeană Constanța invită cititorii la un dialog cu prozatorul Cristian Teodorescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii