Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblul folcloric „Danubius” din Tulcea, la festivalul „Achilleion”, Grecia

ro

26 Jun, 2024 18:47 515 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Teatrul Jean Bart Tulcea





Ansamblul folcloric de copii ”Danubius” al Centrului Cultural ”Jean Bart” Tulcea, coordonat de profesorul coregraf Cătălin Tănăsuică, a participat, în perioada 20-24 iunie a.c., la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor, Coruri și Orchestre ”Achilleion”, organizat în Grecia.
 
A fost un eveniment organizat de municipalitatea Corfu, chiar pe insula cu același nume, în vechiul oraș, cu sprijinul Organizației Mediteraneene pentru Evenimente Cultural Sportive, la care au participat, pe lângă ansambluri folclorice locale, ansambluri invitate din România, Serbia, Austria, Bulgaria.
 
Delegația culturală tulceană a fost formată din 48 de persoane, dintre care 43 de dansatori, care au susținut un spectacol de 25 de minute, cuprinzând dansuri din zona Dobrogei: ”Păpușelele”, ”Gemparaua”, ”Cadâneasca”, dar și din zona Olteniei: ”Rustem”, ”Tocu”, ”Trei păzește”, ”Galaonul”.
 
Evenimentul a inclus și o paradă a portului popular, momente interactive între participanți, precum și spectacole folclorice în beneficiul publicului și al turiștilor, festivalul ”Achilleion”, fiind deja unul dintre festivalurile bine cunoscute organizate în Grecia în spiritul multiculturalității.

 
Citește și
Ziua Mondială a Iei, sărbătorită în avans pe Faleza „Ivan Patzaichin”, din Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii