Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:01 17 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadou deosebit de Crăciun Elevii de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Constanța s-au întâlnit cu scriitorul Florin Alexandru-Collombo

ro

17 Dec, 2024 09:46 220 Marime text
Foto: Școala Gimnazială Nr 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța

În spiritul sărbătorilor de iarnă care se apropie, elevii de la clasa a II-a F de la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța au primit, săptămâna trecută, un cadou deosebit: o întâlnire cu un scriitor.
 
Coordonați de profesoara Mioara Gospodin și de bibliotecara Anca Moșoiu în cadrul proiectului „Prietena mea, cartea!”, micuții pasionați de lectură au avut ocazia să dea ochii cu un autor în carne și oase: Florin Alexandru-Collombo. Această întâlnire a fost mult așteptată de copii, ei manifestând atât interes pentru cărțile scriitorului sus-numit, cât și curiozitatea de a putea sta de vorbă cu el.
 
„Doamna bibliotecară le-a prezentat elevilor câteva date despre autor. Astfel, copiii au aflat că este un scriitor de literatură polițistă, singurul autor al acestui gen literar din Dobrogea, membru al Uniunii Scriitorilor și care a lansat cu acest prilej prima sa carte pentru copii, „Detectivul pădurilor - Trenul pădurilor". Copiii au adresat întrebări prin care au aflat despre primele scrieri ale autorului, despre cum a ajuns acesta să scrie cărți pentru copii, cum își alege temele, care sunt pașii realizării unei scrieri polițiste, ce personaje a ales pentru cartea destinată copiilor și care au fost motivele acestei alegeri. Volumul de față cuprinde trei povestiri, iar acțiunea se desfășoară într-un tren, trenul pădurilor. Personajele sunt animale ale pădurii, personajul principal fiind detectivul, un bursuc ce caută indicii pentru a rezolva cazurile, în mod inteligent și curajos”, menționează comunicatul de presă al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”.
 
„Proiectul reprezintă o continuare a celor din anii anteriori, scopul fiind atragerea copiilor spre lectură. Proiectul a debutat în data de 5 octombrie cu activitatea „Personaje din povești", desfășurată cu prilejul Zilei Educației, eveniment la care au participat și părinții elevilor clasei a II-a F. În zilele următoare, vom dezbate subiectul fiecărei povestiri și ne vom împărtăși impresiile de lectură unii altora! Nimic nu este mai important ca atragerea copiilor spre lumea cărților, un univers infinit și în care și pot găsi refugiul, mult mai profund decât atunci când stau în fața unui calculator, a unui telefon sau a unei console de jocuri.”, a declarat inițiatoarea proiectului, prof.înv.primar Mioara Gospodin.
 
Scriitorul Florin Alexandru-Collombo a fost plăcut surprins de interesul copiilor pentru lectură și i-a îndemnat să nu renunțe la acest bun prieten, cartea. De altfel, acesta mărturisește în debutul volumului său pentru copii: „De ce o carte pentru copii? Simplu. În adâncul sufletelor noastre, rămânem copii foarte mulți dintre noi, maturii. Și, nu de puține ori, simțim nevoia să mai facem câte o vizită prin lumea lor minunată. Cu această carte vreau să trezesc în sufletul copiilor pofta pentru citit. Ajutat și de părinți, evident. Vreau să le insuflu dorința de cunoaștere, de gândire, de cercetare. Să îi aduc la nivelul voinței de a ajunge stăpânii sceptrelor binelui și de a le folosi numai în scopuri juste.”  
 
Citește și:
Școala Gimnazială nr.30 ”Gheorghe Țițeica”, reabilitată și modernizată. Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii