Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul „Teodor T. Burada” Constanța, detalii în premieră despre prima ediție a Festivalului Internațional de Film de Comedie „Mirthful”

ro

22 Jul, 2024 14:48 227 Marime text
Foto: Centrul „Teodor T. Burada”

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează în perioada 26 – 28 iulie 2024 prima ediție a Festivalului Internațional de Film de Comedie „Mirthful”.
 
Evenimentul este găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanța și este dedicat iubitorilor de film de comedie și divertisment de calitate.
 
Pentru a marca debutul festivalului, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează o conferință de presă vineri, 26 iulie 2024, de la ora 13:00, în foaierul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.
 
La aceasta vor participa criticul de film Irina Margareta Nistor și reprezentanți ai organizatorilor evenimentului.
 
„Timp de trei zile, cât se va desfășura Festivalul Internațional de Film de Comedie "Mirthful", pentru constănțeni, dar și pentru publicul cinefil de pe litoral, va fi prilej de râs și voie bună, după cum sugerează și motto-ul festivalului, "Infinite Mirthful/Zâmbete infinite”.
Festivalul veseliei și bucuriei le propune celor interesați mai multe filme de comedie cu mare succes la publicul cinefil din țară și de peste hotare, masterclass-uri educative și sesiuni Q&A cu regizori și actori renumiți, precum și concerte de senzație susținute de artiști îndrăgiți din România. În final, spectatorii se vor bucura de o piesă de teatru specială”, transmit reprezentanții Centrului „Teodor T. Burada”.
 
Accesul publicului la toate cele trei zile de festival este gratuit, în limita locurilor disponibile.
 
Programul Festivalului „Mirthful”
 
Prima ediție a Festivalului Internațional de Film de Comedie "Mirthful" va debuta vineri, 26 iulie 2024, la ora 15:00, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, cu proiecția filmului de comedie românesc „Filantropica” (2002), în regia lui Nae Caranfil. „Filantropica” a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în anul 2003.
 
Tot vineri, 26 iulie, de la ora 17:30, este programată proiecția filmului „Haita de acțiune” (2023), în regia lui Vali Dobrogeanu. Seara se va încheia cu un concert incendiar susținut, de la ora 21:00, de Antonia.
 
Seria evenimentelor din cadrul Festivalului Internațional de Film de Comedie "Mirthful" va continua, în cea de-a doua zi, sâmbătă, 27 iulie, de la ora 11:00, cu un Masterclass cu Irina Margareta Nistor: Cultura Cinematografică. De la ora 13:00, publicul va putea urmări proiecția filmului „Garfield” 3D (animație, comedie, aventură), avându-l în centrul acțiunii pe faimosul motan de interior care urăște zilele de luni și iubește lasagna! Tot sâmbătă, la ora 15:00, este programată proiecția filmului de comedie „Le Nouveau Jouet”/ „Jucăria nouă” (2022), în regia lui James Huth. Începând cu ora 17:30, cinefilii se vor delecta cu o porție zdravănă de râs vizionând comedia „Open Season”/„Vânătoarea de vecini” (2023), în regia lui Frederic Forestier. Finalul serii îi aparține îndrăgitului artist Mihai Mărgineanu, care va susține, de la ora 21:00, un concert live extraordinar, în stilul caracteristic.
Cea de-a treia zi de festival (și ultima), duminică, 28 iulie, va începe la ora 12:00, în sala mare a CMEPT „Jean Constantin”, cu proiecția comediei franceze „Superpolițiștii. Misiune: Bunica” (2023), regia Tarek Boudali, urmată, de la ora 14:00, de filmul „Weekend de vis” (2024), regia Ovidiu Georgescu. De altfel, imediat după această proiecție, se va desfășura, de la ora 15:30, o Sesiune Q&A cu regizorul filmului „Weekend de vis”: Ovidiu Georgescu.
 
Din programul ultimei zile a festivalului mai fac parte și alte momente cultural-cinematografice speciale: ora 16:00 - proiecția filmului „Complet necunoscuți” (2021), comedie, dramă, în regia lui Octavian Strunilă, ora 17:30 - Sesiune Q&A cu actorul și regizorul Octavian Strunilă, ora 21:00 - piesa de teatru „Bărbații la 40, femeile la 43”, cu Octavian Strunilă, Andreea Mateiu și Leonid Doni.
 
Citește și:
Cumpărări directe Constanța Centrul „Teodor T. Burada” plătește peste 45.000 de lei pentru concertul Antoniei de la Festivalul Internațional de Film de Comedie (DOCUMENTE) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii