Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală Spectacolul „O repetiție moldovenească” anunță începutul weekend-ului la malul mării

ro

02 Aug, 2024 10:29 182 Marime text
Sursa foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța

Spectacolul „O repetiție moldovenească”, din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2024, anunță începutul weekend-ului la Constanța.
 
Producția Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați, adaptată după o piesă de-a lui Costache Caragiali, începe în această seară, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja.
 
„Facem povestea unor eroi. Sunt niște oameni care au făcut prima trupă de teatru românesc la Iași și repetau în niște condiții foarte precare și financiare, și ca spațiu, aveau foarte puțin timp și, cu toate astea, au reușit să înființeze această trupă de teatru românesc, să adune publicul la reprezentații în limba română. Atunci se juca mult în limba franceză. Publicul prefera spectacolele franțuzești sau nemțești. Și este și un fel de omagiu adus acestor oameni. Iar piesa prezintă cumva frustrarea lui Caragiali legată de contextul în care el lucra și arată într-un fel foarte comic felul în care ei se chinuiau să ducă la capăt un spectacol”, spune regizorul Cristian Bran.
 
Asistent de regie este Lavinia Eiler și scenograful este Andreea Săndulescu.
 
Distribuția este formată din: Radu Horghidan, Ionuț Moldoveanu, Oana Mogoș, Elena Anghel, Vlad Ajder, Ștefan Forir, Răzvan Clopoțel, Florin Toma, Cristina Uja Neagu și Cristian Gheorghe.
 
Durata spectacolului este de o oră și 50 de minute.
 
Citește și:
A patra săptămână de SEAS aduce patru spectacole la Constanța. Iată programul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii