Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan-Dragoș Sichigea de la Muzeul Național al Marinei Române, printre autorii volumului „23 August 1944 Adevăr și mistificare”

ro

18 Oct, 2024 09:30 200 Marime text
Afișul evenimentului. Foto: Facebook Muzeul Național al Marinei Române

Afișul evenimentului. Foto: Facebook Muzeul Național al Marinei Române

Miercuri, 16 octombrie 2024, Fundația Europeană Titulescu a găzduit lansarea oficială a volumului de studii „23 August 1944: Adevăr și mistificare”, coordonat de reputatul istoric Gavriil Preda.
 
„Volumul este format din contribuțiile a 18 autori, care tratează evenimentele de la 23 august 1944 din perspective diferite, utilizând surse arhivistice bogate, române, germane, sovietice sau occidentale”, menționează Muzeului Național al Marinei Române.
 
Unul dintre autorii volumului este Dan-Dragoș Sichigea, de la Muzeul Național al Marinei Române, care a contribuit cu lucrarea „23 august 1944 în spațiul fluvialo-maritim românesc: provocări, soluții, consecințe”, material semnat împreună cu prof. univ. dr. Valentin Ciorbea.
 
Materialul tratează punctul de vedere al Marinei Regale a României vizavi de contextul complicat în care s-a desfășurat actul de la 23 august 1944, dar și consecințele sale din perioada imediat următoare.
 
Citește și:
Vizită a cursanților Școlii Militare de Maiștri Militari la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii