Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 47 de ani de activitate, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța se închide

ro

11 Sep, 2024 13:53 723 Marime text
Foto: Facebook Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Ziua de 14 septembrie 2024 se anunță a fi una specială pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
 
Luni, 16 septembrie, după 47 de ani, expoziția permanentă a celui mai cunoscut muzeu dobrogean se va închide, întrucât edificiul ce găzduiește MINAC, monument istoric, va intra într-un amplu proces de restaurare.
„Povestea noastră însă va continua ... pentru o perioadă, într-o nouă clădire, cu o expoziție permanentă care va grupa cele mai frumoase piese din patrimoniul de peste 400 000 de piese al MINAC, iar apoi, sperăm cât mai repede, din nou în sediul emblematic din Piața Ovidiu...”, transmit reprezentanții Muzeului.
 
Până la momentul închiderii, MINAC îi așteaptă pe părinți și pe copii pentru a-și lua la revedere, sâmbătă, 14 septembrie, în intervalul 12:00-23:00.
 
Instituția vine în întâmpinarea vizitatorilor cu o serie de activități precum:
- ateliere de desen și de modelaj în lut, în cadrul cărora cei mici vor putea reproduce cele mai frumoase piese din colecția muzeului (orele 12 – 17).
-prezentări istorice și proiecții video nonconformiste, reunite sub titlul Istoria spusă altfel (orele 17-22).
-tururi ghidate gratuite în expoziția de bază a muzeului, acolo unde cercetași voluntari și specialiști reputați ai MINAC le vor spune vizitatorilor povestea celor mai frumoase artefacte și a modului în care acestea au fost descoperite.
-o tombolă la care participanții vor avea șansa de a câștiga bijuterii cu simboluri și figuri misterioase, de importanță istorică.
-momente de reconstituire istorică, în cadrul cărora dacii și romanii (voluntari costumați) îi vor ajuta pe vizitatori să facă un spectaculos și bimilenar salt înapoi în timp.
-numeroase alte surprize.
 
„Duminică, 15 septembrie, Muzeul mai poate fi vizitat, pentru ultima oară, însă după programul normal 10.00 – 17.00. În ambele zile de week-end accesul în muzeu va fi gratuit”, mai precizează reprezentanții MINAC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii