Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment Constanța, 9 august, 2024 Carmen de la Barcelona Flamenco Ballet, la SEAS 2024

ro

08 Aug, 2024 18:20 602 Marime text

 
SEAS, foto: Teatrul de Stat Constanța Unul dintre spectacolele - eveniment din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului - SEAS 2024 este cel pe care îl va prezenta mâine trupa internațională Barcelona Flamenco Ballet, aflată pentru prima dată la Constanța.

Vineri, 9 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja, se vor auzi acordurile celebre ale operei „Carmen” de Georges Bizet, în adaptarea lui Iban Pérez, iar scena va fi cucerită de fabuloasa trupă de dans flamenco, venită din Spania.

Povestea de dragoste dintre Carmen și toreadorul Escamillo este durere, pasiune și un strigăt de libertate, sentimente pe care arta flamenco le reprezintă cu măiestrie în aspectul său cel mai sălbatic și mai primitiv.

Acest nou proiect al Barcelona Flamenco Ballet abordează mitul mereu prezent al lui Carmen, merge dincolo de concepția tradițională în care a fost clasificat istoric și îl adaptează la realitatea societății contemporane de astăzi. Valorile pentru care Carmen este astăzi o femeie contemporană nouă și adaptarea muzicii flamenco și a baletului cu amprenta distinctivă care îl caracterizează pe coregraful și dansatorul David Gutierrez, plasează lucrarea într-o nouă paradigmă a mitului universal și a flamenco-ului secolului 21.

În ciuda faptului că timpul a trecut, Carmen – în interpretarea dansatoarei Judit Martín – își menține mesajul de libertate și curaj în fața unei lumi inegale în care femeile încă luptă pentru drepturile lor. Carmen este prototipul unei femei care se confruntă cu o lume masculină ostilă și violentă din care nu supraviețuiește, dar își lasă exemplul pentru posteritate.

Această nouă reinterpretare a operei lui Bizet aduce noi elemente din flamenco necunoscute anterior și pune împreună cele mai actuale cântece flamenco cu muzica originală. Coregrafia îmbină baletul flamenco cu mișcări impresionante și influențe ale dansului modern și contemporan.

Avanpremiera mondială a acestui spectacol a fost prezentată de Barcelona Flamenco Ballet în cadrul Festivalul Internațional de la Sibiu FITS 2024, iar premiera mondială a avut loc la Opera Națională Română din Cluj-Napoca în luna iunie a acestui an.
 
 
Biletele pentru toate evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate după programul următor:
  • LA AGENȚIA DE BILETE DIN BD. TOMIS NR. 97: de marți până duminică - 14:00 – 21:00; luni: ÎNCHIS
  • LA  INFOPOINT  CITY PARK MALL: de miercuri până luni - 14:00 – 21:00; marți: ÎNCHIS
  • LA CASA DE CULTURĂ: conform programului instituției
  • LA SPAȚIILE DE JOC: Cu două ore înainte de spectacole
  • ONLINE: Mystage.ro, Bilet.ro



Citește și:

Concert la Constanța, Folktronica 8 august 2024 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii