Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția „Izvoade în timp și spațiu românesc”, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

ro

12 Sep, 2024 13:27 170 Marime text

foto: Facebook/Muzeul de Artă Populară Constanța
La Muzeul de Artă Populară Constanța este deschisă, în perioada 12 septembrie - 20 octombrie 2024, expoziția „Izvoade în timp și spațiu românesc”, realizată în parteneriat cu Asociația „Cusături Dobrogene” din Constanța.

Expoziția reunește piese de port (cămăși, vâlnice, catrințe, tulpane) și podoabe lucrate în ultimii doi ani de membrele Asociației în cadrul șezătorilor, pe care acestea le organizează periodic.


Vernisajul expoziției „Izvoade în timp și spațiu românesc”, programat sâmbătă

Obiectele expuse sunt replici fidele ale unor piese autentice aflate în patrimoniul diferitelor muzee din țară sau prezentate în albume de specialitate, reflectând migală și vechi tehnici de lucru, pe care autoarele și le-au însușit cu desăvârșire.

Asociația „Cusături Dobrogene” reunește iubitoare de autentic și tradiții, care au ridicat pasiunea la rang de artă, contribuind astfel la perpetuarea în timp a motivelor, croiului și modelelor autentice, specifice portului popular românesc.

Vernisajul expoziției „Izvoade în timp și spațiu românesc” este programat sâmbătă, 14 septembrie, ora 11.00, la sediul muzeului.



Citește și:

Opere de la Muzeul de Artă Constanța vor fi animate în show-ul Cei mai frumoși pictori clasici români”, produs de Museum of Immersive New Art

 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii