#ConstanțaEsteBine - Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin” „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, în varianta Facultății de Arte
#ConstanțaEsteBine - Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”: „Zbor deasupra unui cuib
02 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
5636
Marime text
Primul spectacol ce a deschis Festivalul Online „Seri de teatru la Pontul Euxin”, organizat de Facultatea de Arte, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, a fost musicalul „Cocoșatul de la Notre-Dame”, transmis live, pe canalul de youtube joi, 26 martie 2020.
Astăzi, începând cu ora 18, se transmite pe canalul de Youtube al Facultății de Arte: https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA cel de-al doilea spectacol - „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.
„Un spectacol despre... noi. Cum facem alegerile, cum ni le asumăm, ce percepții ciudate avem despre viață deși poate ne este teamă să recunoaștem, cât de curajoși suntem în relațiile cu ceilalți, cu autoritățile, cu noi înșine, ce ne dorim în fapt, cum ne urmăm visurile, cum murim şi, mai ales, merită să trăim? Moarte sau zi după zi de nefiinţare? Spitalul de nebuni în care se petrece acțiunea este un spațiu în care fiecare dintre «locatari» este forțat să îşi creeze o viață, un «acasă». Nou venitul este cel care va destabiliza ordinea firească a lucrurilor şi viețile croite cuminte de pacienții în halate albe, inocenți din punct de vedere social. Nu asta facem însă oare cu toţii, preferând conformismul marilor revoluții ale firii?
Nu ratați un adevăr dur, emoționant şi viu, după romanul magistral al lui Ken Kesey!”, este recomandarea organizatorului.
Din distribuție fac parte: Vlad Cristian Fiu, Iulian Marinescu, Ionuţ Dulgheriu, Loredana Adăscăliţei, Eduard Vacariu, Mirela Mihai, Otilia Petcof, Cristian Menaef, Valentin Ispas / Mircea Siromașenco / Daniel Popa, Otilia Nicoară / Edoard Petre, Alina Drenea / Denisa Todireanu, Irina Zlăteanu / Denisa Iova, Ionescu-Shiller Lidia / Dana Cojan, Cornelia Pandele, Gabriela Dumitrache, Alexandru Săplăcan / Iulian Ene, Catinca Hanţiu. Echipa este completată de Daniela Vitcu (regie), Alexandru Neş (muzică), Stela Cocârlea (coregrafie), Mirabela Moroşanu şi Dana Cojan (asistenţă regie).
Cu acest spectacol s-au obținut mai multe premii în anul 2017:
- Premiul pentru cel mai bun spectacol – Festivalul Naţional de Şcolilor de Teatru Hyperion iese la Godot
- Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (Ionuț Dulgheriu) – Festivalul Naţional de Şcolilor de Teatru Hyperion iese la Godot
- Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar (Iulian Marinescu) – Festivalul Naţional de Şcolilor de Teatru Hyperion iese la Godot
- Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Vlad Cristian Fiu) – Festivalul de teatru Buzău Iubește Teatrul
Citește și:
De vorbă cu maestrul gravurii românești Florin Stoiciu, despre viitorii artiști „Ca mentor, dacă nu ești atent la fiecare, riști să distrugi niște generații și, eventual, să nu mai ai un alt Brâncuși“ (document)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii