Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Hotel Mimoza”, după Pierre Chesnot, la Teatrul Jean Bart Tulcea. O poveste cu încurcături

ro

31 May, 2024 08:54 610 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Teatrul Jean Bart Tulcea




Teatrul Jean Bart Tulcea  invită publicul la o reluare a unei piese din galeria de spectacole a Teatrului, este vorba de comedia ”Hotel Mimoza”, după Pierre Chesnot, ce se va pune în scenă în zilele de 7 și 8 iunie 2024, vineri și sâmbătă, cu începere de la ora 19:00.
 
Sinopsis
 
”Hotel Mimoza”- povestea se toarce în jurul încurcăturilor create de regizorul de televiziune Jean-Francois Moncey (Cristi NAUM), din motivul de a păstra în anonimat relația de adulter cu Magali Martigue (Aida ECONOMU), soția unui înfricoșător ofițer de marină, plecat în misiune la bordul unui submarin nuclear. Moncey își petrece anumite perioade de timp în vila amantei sale, motivând soției sale, Cecile (Irina NAUM), că este în prospecție pentru alegerea locațiilor de filmare pentru un viitor serial. Inspirat de frumoasa grădină a proprietarei casei, acesta își păcălește consoarta că se află cazat la Hotel Mimoza, comunicând deseori cu ea telefonic de la așa zisa recepție.
 
În timpul uneia dintre convorbirile pe care Cecile le are cu falsa recepționeră Magali, nevasta lui Jean-Francois își anunță o vizită chiar la fictivul hotel, pentru a-i face regizorului o surpriză. De aici începe conflictul.

Cei doi cosmetizează casa, făcând-o să arate precum o pensiune, întâmplându-se, în consecință, un lucru neprevăzut în planul inițial: casa se umple de clienți! Personaje pestrițe -prostituata Pacquerette (Inga MARCU), sinucigașul Legris (Emanuel CRISTOIU), tinerii căsătoriți Hans (Alexandru MEDVEGHI) și Heidi Muller (Simona PUSTIANU), cuplul format din Gerard Blanchard (Mihai GĂLĂȚAN) și Nadine Dujardin (Oana Lavinia PISAROGLU), soțul turbat al celei din urmă, pe nume Marc Dujardin (Ionel DURBALĂ)- interacționează polarizând o nebunie de necontrolat, ce-i obligă pe părtașii înșelătoriei să atingă limitele de sus ale tensiunii, furiei și spaimei. Atunci când își face apariția incognito și stăpânul casei, Charles-Henri Martigue (Radu NICULESCU), încurcătura capătă valențe aproape apocaliptice.
 
 
Autor - după Pierre Chesnot
Regizor - Aurel PALADE
 
Distributie:
 
Cristian NAUM, Aida ECONOMU, Irina NAUM, Radu NICULESCU, Inga MARCU,  Oana Lavinia PISAROGLU, Mihai GĂLĂȚAN, Emanuel CRISTOIU, Simona PUSTIANU, Alexandru MEDVEGHI, Ionel DURBALĂ, Gicu POMAZAN.
 
Scenografie - Elena COZLOVSCHI
 
 
 
 Citește și
 Oradea, următoarea oprire a Teatrului de Stat ConstanțaCe spectacol se va juca în cadrul Festivalului Internațional de Teatru
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii